Kendilerini “STK yöneticisi, gayrimenkul yatırımcısı” gibi tanıtan FETÖ’cüler, yapılan sorguda Atina ve çevresindeki 2000 kadar FETÖ’cüyü organize etmek için geldiklerini itiraf etmelerinin ardından sınır dışı edilerek ABD’ye geri gönderildi.

Batuhan Gülşah/Atina

Türk-Yunan ilişkilerinin sıkıntılı olduğu son dönemde, Yunanistan’dan çarpıcı bir hamle geldi. Kathimerini gazetesinden Yannis Souliotis imzalı haberde, ABD vatandaşı 3 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu, Türkiye’den Yunanistan’a kaçan, Atina ve çevresinde ikamet eden 2000 kadar FETÖ teröristini organize etmesi ve yeni geleceklerin de ikamet sorununu organize etmek amacıyla Atina Eleftherios Venizelos Havaalanı’na geçtiğimiz pazartesi günü iniş yaptı.

ABD’ye gönderildiler

Yunan istihbarat servisi tarafından daha önce haberi alınan ve havaalanında durdurulan söz konusu 3 kişinin “Ülkenin milli güvenliğine tehdit oluşturdukları” gerekçesiyle Yunan topraklarına girmesine izin verilmedi ve ABD’ye geri gönderildi. Yüksek gizlilik arz eden bu süreci sadece hükümetin birkaç üst düzey yetkilisi yönetti ve havaalanı polis yetkilileri dahi durumdan habersizdi.

SALI GÜNÜ DÖNDÜLER

FETÖ’cü olduklarını da Yunan yetkililere itiraf etmek durumunda kalan söz konusu 3 kişi, “Sivil Toplum Örgütü (STK) yöneticisi” ve “gayrimenkul yatırımcısı” gibi kılıklarla Yunanistan’a giriş yapmaya çalıştı. Fakat gerçek amaçlarının yeni taşınmazlar alarak Atina’da bulunan FETÖ teröristlerini organize etmek, buradaki ağı genişletmek olduğunu da açıklamak zorunda kaldılar. Bunun üzerine Salı günü, New York’a giden bir uçağa bindirilerek ABD’ye geri dönmeye zorlandılar.

ERDOĞAN HATIRLATMASI

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de bulunan FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesini uzun zamandır istediği ancak kayda değer bir yanıt alamadığı da hatırlatıldı. İşte tam da böyle bir atmosfer içerisinde Yunan yetkililerin “milli güvenliğimize tehdit” gerekçesiyle FETÖ’cüleri Yunan topraklarından gönderdikleri vurgulandı. Gülen’in Türkiye’ye iadesini uzun zamandır istediği ancak kayda değer bir yanıt alamadığı da hatırlatıldı. İşte tam da böyle bir atmosfer içerisinde Yunan yetkililerin “milli güvenliğimize tehdit” gerekçesiyle FETÖ’cüleri Yunan topraklarından gönderdikleri vurgulandı.

Editör: TE Bilisim