Batuhan Gülşah/Atina

Yunanistan Göçmen Politikaları Bakanı Yardımcısı Yannis Balafas, ülkenin özel bir yayın kuruluşuna röportaj verdi. Bakana, Yunan basınında sıklıkla gündeme getirilen “Türkiye’ye yasa dışı olarak giren 2 askerin, sığınma talebi isteyen 8 FETÖ’cü ile değiş tokuşu” iddiası soruldu. Balafas, Yunan Yüksek Mahkemesi’nin 8 FETÖ’cünün Türkiye’nin iade talebinin reddettikten sonra böyle bir adımın atılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

İKİ YUNAN ASKERİNİN DURUMU

Yunan siyasetçi, 2 askerin iadesiyle ilgili olarak da, Türk yetkililerin süreçte dikkatleri başka yöne çevirmek istediğini öne sürdü. Göçmen krizinin başlamasından bu yana AB’nin kendilerine maddi desteğinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak “Bu destekler olmasaydı sürecin altından kalkamazdık.” ifadelerini kullandı.

ASKERLERİN AİLELERİ GELİYOR

Diğer yandan iki Yunan askerinin dava duruşması bugün başlayacak. Askerlerin aileleri de duruşmada bulunmak için dün sınır yakınlarındaki Orestiada’ya geldi. Ailelerin bugün Türkiye’ye gelerek çocuklarının duruşmasını mahkemede takip edecekleri bildirildi.

Editör: TE Bilisim