Gaziantep’te FETÖ’ye bağlı Kürtçe yayın yapan Dünya TV’nin eski genel müdürü firari sanık Remzi Ketenci ile yönetim kurulu üyesi tutuksuz sanık İbrahim Ö. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Dava dosyasında tanık olarak yer alan televizyon kanalının eski çalışan F.Ç, FETÖ ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıyı anlattı.

F.Ç, örgütün bölge imamı Mehmet Kocatürk’ün emriyle 2010’da 20 ilde “İnternet Andıcı” sitelerine benzer siteler kurarak kamuoyunu yönlendirdikleri bilgisini paylaşarak, bu sitelerde yayımlanan gizli bilgilerin devlet içindeki örgüt mensuplarından sağlandığına dikkati çekti. F.Ç, “Bu tür yayınlar hükümeti zor durumda bırakıyordu. Amaç da zaten buydu. Ancak yayınların paralel bir düşünceyle yapılmadığı farklı kesimlerce yapıldığı hissi verilmesi sağlanarak, cemaat ile bağı hissettirilmiyordu” ifadesini verdi.

PKK’YI ÖVMÜŞLER

Televizyonda, terör örgütü PKK yanlısı haberler yaptıklarını dile getiren F.Ç, şöyle devam etti:

“Mart 2013’te Remzi Ketenci, beni ve kameraman N.K’yi yanına çağırarak, canlı yayın aracıyla Almanya, Norveç, Danimarka, Fransa, Hollanda, Belçika ve İsveç’e gitmemizi istedi. Bu ülkelerde Türkiye’den kaçmış, aranan PKK yöneticileriyle görüşmemizi istedi. ‘Sözde baskı görmüş Kürtler adına yayınlar yapın, onları dinleyin, dertleriyle ilgileniyormuş gibi yaparak orada yaşayan PKK sempatizanlarına şirin gözükün.’ diye talimat verdi.

Biz de bu ülkelere giderek, Türkiye tarafından kırmızı bültenle arandığını öğrendiğim, PKK yöneticisi olduğunu söyleyen birçok kişiyi övücü nitelikte haberler yaptık. Hatta Almanya’da Kürtçe ‘Riburu’ isimli programda PKK’nın sözde eski komutanlarından birini ince ruhlu, sanatçı ruhlu biriymiş gibi gösterecek röportaj yaptık.”

Editör: TE Bilisim