15 Temmuz’da 249 vatan evladını şehit eden Fetullahçı Terör örgütü’nün (FETÖ) işgal girişimine ilişkin davaları yakından takip eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, FETÖ’cülerle ilgili kafası karışanlara davaları takip etmelerini tavsiye ederek, “Onların sözde savunmalarını, hep bir ağızdan dile getirdikleri ahmakça senaryolarını dinlesinler ve kararlarını versinler. O delillerle, o yaşanmışlıklarla, o kayıtlarla, bunların kurtuluşu yok.” dedi.

“İnkar savunma stratejisi izliyorlar”

FETÖ mensuplarının, duruşmalarda tek elden üretilmiş, inkar ederken ikrar eden bir savunma stratejisi izlediğine işaret eden Avcı, şunları söyledi:

“Sanıklar, her soruda kağıda bakarak, ‘Ben, Atatürkçü düşünce sistemine inanan bir Türk subayı…’ diye başlayan şablon tiradlarla, insanı ahmak yerine koyan ifadelerle inkar stratejisi izliyorlar. Mantığı, vicdanı, sabrı zorlayacak ne varsa yapıyorlar. Anlık sorulara, önlerindeki kağıtlara bakmadan cevap veremiyorlar. Savunmalarıyla, mahkemeyi, duruşma hakimlerini, mahkeme üyelerini, savcıları, müşteki avukatlarını, gazileri, şehit yakınlarını tahrik etmeye çalışıyorlar. Bu da ‘ileriye yönelik bir hesaba, AİHM’e müracaat aşamasına yönelik bir hesaba işaret ediyor. Mahkemeleri tahrik ederek usul hatası yaptırma gayretlerine bakınca şunu açıkça görüyorsunuz, oyun planlarını, AİHM’e müracaat aşamasında, ‘adil yargılanma olmadı; savunma hakkımız kısıtlandı’ demek üzerine kurmaya çalışıyorlar.”

“Herkes bu tuzağın farkında”

Hakim ve savcılarla müşteki avukatlarının da bu tuzağın farkında olduğunu aktaran Avcı, mahkeme heyetlerinin, duruşmaların evrensel yargılanma kriterlerine uygun sonuçlanması için sabır ve teenniyle görevlerini yaptığını ifade etti.

“Aynı yalan içindeler”

Kimsenin, darbeye kalkışıldığını kabul etmediğini, “Ya ‘savaş çıktı zannettim ya da terör saldırısı ihbarı için gittik” denildiğini aktaran Avcı, “Generali de astsubayı da üsteğmeni de aynı kaypaklık, aynı yalancılık, aynı ‘yersen’ havası içerisinde.” dedi.

“Hukuk önünde hak ettikleri cezayı alacaklar”

“O gece, ortalık yıkılırken, güya hiçbiri telefonlarını açmamış, televizyona bakmamış, radyo dinlememiş, internete bakmamış, kimseden bir şey öğrenmemiş. Bu tipolojiyi görmek çok önemli.” diyen Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu FETÖ’cülerle, ilgili hala içeriden ve dışarıdan pompalanan dezenformasyonlarla kafası karışanlar varsa onlara tavsiyem, gelsinler bu duruşmaları izlesinler. Onların sözde savunmalarını, hep bir ağızdan dile getirdikleri ahmakça senaryolarını dinlesinler ve kararlarını versinler. O delillerle, o yaşanmışlıklarla, o kayıtlarla, bunların kurtuluşu yok. Vatanına açıktan ihanet eden, milletin vatan müdafaası için verdiği silahları millete doğrultan, masum insanları tarayan, kadın-erkek, genç-ihtiyar demeden, gözünü kırpmadan masum insanların kanını döken bu FETÖ’cüler, hukuk önünde hak ettikleri cezayı alacaklar. Milletimiz müsterih olsun.”

Editör: TE Bilisim