Konya’da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)soruşturması kapsamında ifadesine başvurulan şüpheli M.K, ilk zamanlar tanıştığı cemaat üyelerine ismini sorduğunda, “Bize abi de, öyle bil yeter” karşılığının verildiğini söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan kişilerin, üniversite kayıt işlemlerinde ve kalacak yer konusunda yardımcı olunarak yapıya kazandırılmaya çalışıldığını belirten M.K, lise ve ortaokul öğrencilerinin ders çalıştırma bahanesiyle cemaatle tanıştırıldığını kaydetti.

“Çetele’ tablosu tutuluyordu”

“Ev abisi” olduğu dönemde genel sorumlunun isteği üzerine evin düzeni ve temizliğiyle ilgili nöbet çizelgesi hazırladığını ifade eden M.K, şöyle konuştu:

“Bir de Fetullah Gülen cemaatinin faaliyeti olarak adlandırılan ‘çetele‘ tablosu tutuluyordu. Bu tabloda Fetullah Gülen’in kitaplarının okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetler yer alıyordu. Herkes fırsat buldukça günlük 30 veya 45 dakika bu etkinlikleri yapar, tabloya yazardı. Her hafta bu liste toplanırdı.” diye konuştu.

Çeteleye göre puanlama

Bir başka şüpheli Ş.G. ise FETÖ/PDY yapılanmasının diyalog ve hoşgörü gibi kavramları maske olarak kullandığına işaret etti.

Her hafta “ev abisi” tarafından verilen hedeflere ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarına değinen Ş.G, şöyle konuştu:

“Evlerde 80 sayfa Fetullah Gülen’in kitaplarından okunması, haftalık 120-140 dakika Fetullah Gülen’in vaaz ve sohbetlerinin yer aldığı videoların izlenmesi gibi hedefler belirlenir, bunlarla ilgili çetele tutulurdu. Daha sonra bu çeteleler diğer evlerle karşılaştırılırdı. Tutulan çetelelere göre puan verilerek puanlama sistemi oluşturulurdu. Ayrıca hedefler arasında haftalık 10-15 sayfa Kur’an-ı Kerim, 50-60 sayfa Risale-i Nur kitapları okunması da yer alıyordu. Biz de verilen bu hedeflere elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyorduk.”

Editör: Haber Merkezi