Fahrettin Altun bugün Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından ilk kez düzenlenen "Birinci Ulusal Görsel-İşitsel Medyada Kişisel Verilerin Korunması Sempozyumu"nda "kişisel verilerin korunması temel bir ihtiyaç haline geldi" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Altun'un açıklamalarından bazı satırbaşları:

"6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununu ile kişisel verilerin korunması anayasal bir çerçeveye oturtuldu, güvence altına alındı ve kişisel verilerin korunmasıyla ilgili usul ve esaslar kanunla güvence altına alındı."

"Gerekli önlemler alınmadığında en ciddi istihbarat kurumlarına ait gizli belgeler ortalığa saçılmaktadır"

"Kişisel verilerin korunmasına ilişkin farkındalığın artmasıyla milli teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasının önemi de daha iyi anlaşılmaktadır."

"Geleceğimizi bu tehditlerden (siber tehdit) korumak zorundayız"

"İletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla mahremiyetin zarar görme dereceleri de önemli ölçüde artmıştır."

"Yalan terörüne karşı mücadele etmek Türkiye iletişim modelimizin önemli ayaklarından biridir"

"Özgürlükçü tutumu devam ettirirken vatandaşlarımızın hukukunun çiğnenmesine ve kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmeme noktasında kararlıyız"

"Dijital platformların bize anlatıldığı gibi tarafsız mecralar olmadıkları net bir şekilde görülmüştür"

Editör: Haber Merkezi