Kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) eski başkanı Murat Arslan‘ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliği ve örgüte üye olma suçlarından yargılandığı dava görülmeye devam ediliyor.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki gerçekleştirilen duruşmaya tutuklu sanık Arslan ve avukatları katıldı. Duruşmayı, bazı yabancı yargı derneklerinin üyeleri de izledi.

Bir önceki celsenin ara kararları gereğince dosyaya eklenen evrakı okuyan Mahkeme Başkanı, Arslan’ın, “ozgurherkul.org” internet sitesinden “Fetullah Gülen hocaefendinin sohbetleri” başlıklı içeriğe erişim sağladığının bilirkişi raporuyla tespit edildiğini söyledi. Mahkeme Başkanı, sanığın ByLock kullandığına ilişkin tespitin yer aldığı bilirkişi raporunun da dosyaya girdiğini bildirdi.

Ali Necip Kocatürk’ün tanık olarak dinlenmesinden sonra söz verilen Murat Arslan, dosyaya giren bilirkişi raporlarından yeni haberdar olduğunu belirtip, raporlara karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğunu öne süren sanık avukatları da soru sormak istedikleri bilirkişilerin mahkeme huzurunda dinlenmesini talep etti. Avukatlar ayrıca tanık beyanlarından sonra Arslan’ın, ek iddianameyle düzenlenen “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan derhal beraat etmesini istediklerini bildirdi. Avukatlar, ByLock iddiasını da kabul etmedi.

“YARSAV’DA KADROLAŞTILAR”

Beyanlarından sonra esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, FETÖ’nün nihai hedefinin Türkiye’de mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırmak olduğunu belirtip, örgütün bu amaç için devlet kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarında kadrolaştığının altını çizdi.

Örgütün YARSAV’da da kadrolaşmaya gittiğini belirten savcı, Arslan’ın bu kadrolaşma çerçevesinde YARSAV’a üye olduğunu ve sonuç olarak YARSAV başkanlığını üstlendiğini aktardı.

Arslan’ın örgütün mahrem yapılanmasında bulunduğunu belirten savcı, sanığın örgütün toplantılarına katıldığını ve örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock’u kullandığını ifade söyledi.

Savcı, sanık Arslan hakkında her ne kadar “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği”nden dava açılmışsa da dosyaya giren delillerin “örgüt yöneticiliği” suçunu oluşturmadığını bildirerek, sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak 15 yıla kadar hapsini talep etti.

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanları sorulan Arslan ve avukatları, savunma için ek süre istedi.

Müzakereden sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma için ek süre verilmesine hükmetti. Arslan’ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilisim