Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Terörle mücadelede son rakamları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zeytin Dalı Harekatı’na başladığımız 20 Ocak tarihinden bu yana, yurt içinde 209, Kuzey Irak’ta 341 olmak üzere 550 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin harekatında şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205’e ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Er veya geç onu da alacağız”

En son Kosova’dan 6, Gabon’dan 3 tane olmak üzere toplam 80 FETÖ’cünün MİT’in başarılı operasyonlarıyla Türkiye’ye getirildiğin ifade eden Erdoğan, “Pensilvanya’ya kaçan terörist başının durumu da farklı olmayacak. Er veya geç onu da alacağız. Bu millete ihanet eden herkes hakettiği cezayı alacak.” dedi.

“İttifakı 2019 seçimlerine de taşıyoruz”

AK Parti ile MHP’nin 7 Ağustos sürecine saık kaldığını anımsatan Erdoğan, “Ama sözde anamuhalefet akşam başka sabah başka. Bu süreç MHP ile AK Parti’yi cumhurun ittifakına taşıdı. Cumhurun ittifakıyla yeni bir dönem başlayacak. Bu ittifakı 2019 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine de taşıyoruz.” diye konuştu.

“Malatya’ya Turgut Özal Üniversitesi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahmetli Özal’ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesinin kurulmasına karar verdik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“CHP’nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur”

“Muhalif olmakla muarız olmayı birbirine karıştıran bu partinin devletimizle milletimizle olan bağı gün geçtikçe zayıflamaktadır.” diyen Erdoğan, “Terörist sevicilikten başka bir vasfı olmayan bir partiye gösterilen hayranlıkla CHP’nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur. Gerçi yakında biz o Kandil’i de teröristlerin başına yıkacağız. CHP’nin başındaki zat Afrin operasyonuna da karşı çıkmıştı. Sakın Afrin şehir merkezine girmeyin çağrısı yapmıştı.” ifadelerini kullandı.

“Siz teröristlerin giydiği posta ve parkalı giyersiniz”

Kılıçdaroğlu’nun, Hatay’da Mehmetçik’e moral ziyaretinde bulunan sanatçılara hakaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Kalktı kendisi de Hatay’a gitti. Bizim ziyaretimiz sırasında giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı heralde. Onun için laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulunduk, öğrenciliğimden beri giyiyorum dedi. 40 yılda bir doğru söz söyledi. Siz teröristlerin giydiği posta ve parkalı giyersiniz aramızdaki fark bu.” dedi.

“CHP’nin akibetini kestiremiyoruz”

“Türkiye’nin ana muhalefet partisinin marjinalize edilmesine gönlümüz el vermiyor. Bizim demokrasi anlayışımıza göre muhalefetin en az iktidar kadar güçlü olması gerekiyor. eğer ana muhalefet iddiasında bulunuyorsanız en az yüzde 50’lik oy iddiasında olmalısız. 2019’dan sonra AK Parti yine güçlü bir şekilde Meclis’te ve cumhurbaşkanlığında yer almayı sürdürecek ama CHP’nin akibetini kestiremiyoruz.”

“Türkiye’nin  haklılığı ortaya çıktı”

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye harekatının bir anda 3. dünya savaşı senaryolarını gündeme getirdiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin  haklılığı ortaya çıktı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile güvenli hale getirdiğimiz alan önemli ama yeterli değil. Buralara yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz yerleşti. Afrin daha fazla olacak. Henüz geride evlerine kavuşmayı bekleyen 3.5 milyon Suriyeli kardeşimiz var. Suriye sınırımızın tamamını güvenli hale getirmeliyiz. Karşımızda kimin olduğuna değil ihtiyacımızın ne olduğuna bakacağız. Rejimin Doğu Guta’daki saldırılarıyla kimyasal silah saldırıları göstermiştir ki kırmızı çizgiler yoktur.” ifadelerini kullandı.

Macron’un sözleri

“Saldırarak Türkiye’yi Rusya’dan uzaklaştırdık” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u eleştiren Erdoğan, “Biri çıkmış Türkiye ile Rusya’nın arasını açtık diyor. Dış politikamızın esası dostlarımızın sayısını çoğaltmak düşmanlarımızı azaltmaktır. Suriye’de olup bitenler dostlarımızın samimiyetini düşmanlarımızın da gücünü gösteriyor. İki konuda da fikir sahibi olduk.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile yarın görüşecekTürkiye

Editör: TE Bilisim