Batuhan Gülşah/ Atina

Türkiye’nin seçilmiş ilk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz yıldönümü konuşmasında dile getirdiği “Hafızamız güçlü. Hep konuşmayız ama asla unutmayız; darbecilere kucak açanları asla unutmayacağız” şeklindeki ifadeleri Yunanistan’da gündeme bomba gibi düştü. Helikopterle kaçan 8 FETÖ’cüye kucak açan Yunanistan’a yönelik mesajı alan Komşu basını, “tehdit” vurgusu yaptı.

“BİZİ HEDEF GÖSTERDİ”

Kathimerini gazetesi “Erdoğan’dan tehdit” başlığını kullanırken, Proto Thema ise “Erdoğan sert çıktı” dedi. Komşu’da genel olarak “tehditkâr açıklamalar”, “Bizi hedef gösterdi” çizgisinde başlıklar kullanıldığı görüldü. Yunan yargısı; adil yargılanma riski, işkence görme riski ve insan hakları ihlalleri potansiyeli gerekçeleriyle FETÖ’cüleri Türkiye’ye vermeyi sistematik bir şekilde reddediyor.

DARBEYE RUM İLGİSİ

Diğer yandan Güney Kıbrıs Rum Kesimi basını da darbenin yıldönümüne ilgi gösterirken, Politis gazetesi Erdoğan’ın konuşmasına geniş yer ayırdı. Fethullahçı terör örgütünün eski müttefik olduğu, uzun yıllar boyunca devletin kritik yerlerine sızdıkları anlatıldı. Darbe girişiminin ardından tutuklama ve işten çıkarmaların Türkiye-AB arasında büyük sorunlar doğurduğu, Türkiye’nin sorunlu AB üyeliği sürecine yeni engeller getirdiği yazıldı.

Editör: TE Bilisim