İngiltere hükümetinden gelen sosyal medya platformlarının "dezenformasyonu körüklediği" yönündeki açıklamaların ardından, Musk-Starmer atışması başladı. Musk, gün boyunca X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla İngiltere hükümetinin göçmenlere ilişkin tutumunu eleştirmeye devam etti.

Bugün yaptığı paylaşımlardan birinde, sosyal medyada "saldırgan" yorumları gerekçe gösterilerek bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığı anların paylaşıldığı bir videoya yorum yapan Musk, "Burası İngiltere mi, Sovyetler Birliği mi?" ifadesini kullandı.

İsrail'in Batı Şeria'daki saldırısında 2 Filistinli çocuk hayatını kaybetti İsrail'in Batı Şeria'daki saldırısında 2 Filistinli çocuk hayatını kaybetti

Bir tecavüzcünün 180 gün toplum hizmeti cezası aldığı, ırkçı ve göçmen karşıtı paylaşımlar yapanlara ise haftalarca hapis cezası verildiği iddia edilen bir paylaşımı "Bu doğru mu?" diyerek yanıtlayan Musk, aynı görüntüye yaptığı ikinci yorumda, "Burada neler oluyor?" sorusunu yöneltti.

Musk, Daily Mirror gazetesinin ilk sayfasındaki "Asyalı tacizci grubun, yöneticiler ırkçı tepkiler almaktan çekindiği için 16 yıl faaliyet gösterdiğine" ilişkin bir habere de yorum yaparak, "Bunlar halen yaşanıyor mu?" paylaşımında bulundu.

Bir başka paylaşımda, "İngiltere'de tüm toplumların eşit şekilde korunmadığı" yorumunu yapan Musk, bir diğer paylaşımında ise "2030 yılında İngiltere hükümetinin hoşuna gitmeyen bir Facebook yorumu yaptığında" başlığıyla "Family Guy" çizgi dizisinden elektrikli sandalyeye oturtulmuş bir karakterin fotoğrafını paylaştı.

"İngiltere'nin Sovyetler Birliği'ne döndüğü" yorumunu yapan bir kullanıcıya, Musk, "Kesinlikle" yanıtını verdi. Son olarak sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in İngiltere'deki "en çok kullanılan haber kaynağı" paylaşımıyla, hükümetin sosyal medya platformlarına yönelik eleştirilerine gönderme yaptı.

"Musk'ın Yanıtları Dezenformasyona Destek Veriyor"

Katar'daki Northwestern Üniversitesi'nde medya analizi alanında çalışan Doç. Dr. Marc Owen Jones, Musk'ın "iç savaş kaçınılmaz" yorumunun, yanıt verdiği kullanıcının paylaşımına ilişkin etkileşimleri artırdığını savundu.

Musk yorum yapmadan önce "zenofobi (yabancı düşmanlığı) içeren paylaşımın" etkileşiminin "azalmakta" olduğunu belirten Jones, milyarderin yanıtından sonra paylaşıma gelen etkileşimin yaklaşık yüzde 540 arttığını ifade etti.

Jones, "Musk'ın yanıtları, dezenformasyon ve nefret söylemine destek işlevi görüyor." yorumunda bulundu. İngiltere Adalet Bakan Yardımcısı Heidi Alexander, Musk'ın yorumlarını "tamamen haksız" ve "oldukça içler acısı" olarak nitelemişti.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk'ın, İngiltere geneline yayılan aşırı sağcıların şiddet eylemlerine ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülere ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın açıklamasına yaptığı yorumlar tepki çekmişti.

Kaynak: AA