AK Parti’de 979 günlük hasret nihayet vuslata dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014’te bıraktığı AK Parti’ye yeniden üye oldu. AK Parti’de Erdoğan’ın üyelik merasimi duygu dolu anlara sahne olurken, Başbakan Binali Yıldırım’ın Erdoğan’ın partiye dönüş beyannamesini imzaladığı sırada göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Erdoğan’ın üyelik töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, duygu dolu mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’nı 21 Mayıs’taki 3. Olağanüstü Genel Kurul’da yeniden Genel Başkan olacağını müjdeleyen Başbakan Yıldırım, 2001 yılındaki kadar heyecanlı olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

2001 GİBİ SEVİNÇLİYİZ

“AK Parti’nin kurucu lideri, Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanım, kendi kurduğunuz evinize, yuvanıza, tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine ‘Hoş geldiniz’ demeye de ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün ‘Bu şarkı burada bitmez’ diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos 2001 tarihindeki kadar sevinçliyiz.”

ASIRLAR GİBİ GELDİ

Başbakan Yıldırım’ın ardından ise evine 2 yıl 9 ay sonra dönen, partililerin kendisine duyduğu özlemi bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. “Yuvam” dediği AK Parti’ye dönmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlu yolculuğun daha güçlü şekilde devam edeceğini dile getirerek, “27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor. illetimiz adına öncülüğünü, hizmetkarlığını, bu kutlu yürüyüşü inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

YA FASILLAR YA GÜLE GÜLE

Erdoğan, üyeliğinin ardından ayağının tozuyla faşist, terör destekçisi Avrupa’ya ayar vermeye devam etti. Avrupa’nın Türkiye’nin önünü kesmek için terörle iş tuttuğunu ifade eden Erdoğan, AB’ye “Fasılları açın” çağrısı yaparken, şu sözleri sarf etti: “Avrupa’da her türlü destek FETÖ’ye veriliyor, bir de PKK’ya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek için veriliyor. Eğer benim bir bakanım uçuş izni alamıyor, Avrupa’ya gidemiyorsa bu soruya bizim cevap bulmamız gerekiyor. İşte şimdi de ne diyorlar, ‘Peki biz bundan sonra ne yapacağız’ diyorlar. Bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle.”

Editör: TE Bilisim