Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, özellikle batıda artan İslam karşıtlığının medya alanında ele alınması gerektiğini belirterek, RTÜK'ün uluslararası düzeyde bu konuda çözüm önerileri geliştirdiğini ifade etti.

Şahin, bazı eleştiriler hakkında da açıklamada bulunarak, "Konuları tam idrak etmeden veya doğru bilgi sahibi olunmadan şahsıma ve kurumuma yapılan haksız ithamlar kabul edilemez" dedi. Ayrıca, "RTÜK, şiddeti teşvik eden yayınlara da göz yummaz ve milli güvenliği tehdit eden içeriklere geçit vermez" diye ekledi.

RTÜK'ün, özellikle dini değerler ve milli birlik üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecek içeriklere karşı duyarlı olduğunu vurgulayan Şahin, "Yayınlarda, özellikle dramalar ve dizilerde İslam'a karşı olumsuz sahnelere yer verilmesine asla izin vermeyiz" dedi. Son dönemde, İslam karşıtı ve muhafazakar camiaya yönelik içeriklerin yer aldığı dizi fragmanlarına da sansür iddialarına dikkat edilerek uyarılar yapıldığı bildirildi.

RTÜK'ün uyguladığı yaptırımlar konusunda da bilgi veren Şahin, "Son dönemde milli ve manevi değerleri tahrip eden yayınlara 119 kez yaptırım uygulandı. Şiddet içeren içeriklere 18, terör propagandası yapan yayınlara ise 14 kez yaptırım verildi" dedi. RTÜK’ün sansür kurumu olmadığına da dikkat çeken Şahin, "Anayasamız sansürü yasaklar, RTÜK yayın sonrası denetimler yaparak gerekli durumlarda cezai müeyyide uygular" şeklinde konuştu.

Çerşenbe ahşamı hangi gün? Azerbaycan dilindeki adı 'çerşenbe ahşamı' olan günün Türkiye Türkçesindeki adı nedir? Çerşenbe ahşamı hangi gün? Azerbaycan dilindeki adı 'çerşenbe ahşamı' olan günün Türkiye Türkçesindeki adı nedir?

Ebubekir Şahin, RTÜK'ün medya düzenleme ve denetleme görevini kararlılıkla sürdürdüğünü, toplumun değerlerine zarar verecek yayınlara karşı gereken tüm önlemleri almayı sürdüreceklerini belirtti.

Editör: Tuğçe Huy