Yayımlanan "Yoksulluk, Refah ve Gezegen Raporu"nda, mevcut ilerleme hızıyla aşırı yoksulluğun ortadan kaldırılmasının onlarca yıl ve günlük gelirin 6,85 doların üzerine çıkmasının bir asırdan fazla süreceği vurgulandı. Küresel yoksullukta kaydedilen ilerlemenin durma noktasına geldiği, 2020-2030 döneminin kayıp bir on yıl olacağı belirtildi. Rapor, günlük geliri 2,15 dolardan az olanların sayısının 1990'lardan bu yana, nüfus artışı nedeniyle hemen hemen değişmediğini ifade etti.

COVİD-19'UN KALICI ETKİLERİ

DSÖ: Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ndeki hastaların hayatları tehlike altında DSÖ: Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ndeki hastaların hayatları tehlike altında

Covid-19'un yoksulluk üzerindeki kalıcı etkilerine dikkat çekilerek, en yoksul ülkelerdeki aşırı yoksulluğun, salgın öncesi oranların üzerinde olduğu kaydedildi. 2030 yılında global nüfusun yüzde 7,3'ünün aşırı yoksulluk içinde yaşayacağı öngörülüyor. Yoksul kesimin üretken kapasitesini artırmak için daha fazla ve daha iyi iş imkanları yaratmak, eğitim, altyapı ve temel hizmetler gibi alanlara yatırım yapmanın önemi vurgulandı.
 

Kaynak: DHA