Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Twitter’dan yaptığı “Rusya hazır ol, füzelerimiz yolda.” açıklamasıyla iki ülke arasında başlayan gerilime ilişkin, “Süreçle ilgili uluslararası kurumlar araştırma yapmalı.” ifadesini kullandı.

“BMGK’da Doğu Guta için fırsat kaçırıldı”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, BMGK’daki Doğu Guta karar tasarısı için, “Karar tasarısına eş sunucu olduk. Fakat bu fırsat kaçırıldı” açıklamasını yaptı.

Bekletimiz ABD’nin somut adımlar atması

Aksoy, ABD ile oluşturulan çalışma gruplarına ilişkin olarak da “Beklentimiz, ABD’nin somut adımlar atması ve verdiği sözleri tutması.” ifadesini kullandı.

“Cezalandırılması gerekiyor”

7 Nisan’da Duma’ya yapılan saldırının rejim tarafından gerçekleştirdiği yönünde güçlü şüpheler olduğunu belirten Aksoy, “Kimyasal silah saldırıları insanlığa karşı suç teşkil eder, tekrarlanmaması için de cezalandırılması gerekiyor” dedi.

“Tel Rıfat PYD/PKK’nın merkezi olmamalı”

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’den kaçan PKK’lı teröristlerin Tel Rıfat’a yerleşmesine ilişkin, “Tel Rifat YPG-PYD’nin yeni merkezi olmamalı” ifadesini kullandı.

“FETÖ ile mücadeleye devam edeceğiz”

MİT tarafından FETÖ’nün yurt dışındaki yapılanmalarına yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında konuşan Aksoy, “Kararlılıkla mücadele ediyoruz, muhataplarımıza da ifade ediyoruz. Bazı ülkeler bunu anladılar ve bazı FETÖ mensuplarını sınır dışı ettiler. Hangi ülkede olursa olsun FETÖ mensuplarının Türk adaletine teslim edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Trump’tan Rusya’ya savaş ilanı: Füzelerimiz geliyor, hazır olDünya

DSÖ: 500 hastada kimyasal semptom görüldüDünya

Kosova’dan Türkiye’ye getirilen 6 hain tutuklandıTürkiye

Editör: TE Bilisim