Diwali nedir, ne demek, ne anlama geliyor? Diwali bayramı ya da festivali, Hindistan'da kutsal olarak sayılan bir ritüeldir. Her yıl yüz binlere kişinin katılımıyla ışıklar içerisinde kutlanan Diwali, yeni yılın yaklaştığını ifade etmektedir. Peki, Diwali nedir, ne demek? Diwali ne anlama geliyor? Diwali Işık festivali bayramı nedir? İşte, festival hakkında detaylar haberimizde.

DİWALİ NEDİR, NE DEMEK?

Divali, Hindistan merkezli olup Hinduların kutladığı ve başlangıcı Hindu takviminin Ashvin ayının 13. gününe, karanlık iki haftanın başlangıcına denk gelen, "ışık festivali" anlamına gelen bir ulusal festivaldir. Beş gün boyunca sürüp teolojik anlamının yanı sıra yeni yılın kutlanmasını referans vermektedir.

DİWALİ IŞIK FESTİVALİ BAYRAMI NEDİR?

7 Kasım'da başlayacak Diwali, 5 gün sürecek. Her sene sonbaharın bitimi, kışın başlangıcında kutlanan bayram karanlık ve ışığın arasındaki ilişkiyi temsil ediyor.

Diwali, karanlığın ışığa; kötülüğün, iyiliğe olan savaşını temsil ediyor. Festival adını, Hintlilerin ruhsal karanlıktan koruyan iç ışığı simgelemek için evlerinin dışında yaktıkları kil lambaların (deepa) isminden (avali) alır.

Editör: TE Bilisim