Kayabaşı, yapımın başlangıç hikayesine değinerek, şunları anlattı:
“Konya Ticaret Odası’nın (KTO) 2009 yılında açtığı KTO Karatay Üniversitesi, kendi tarihini Selçuklu döneminde inşa edilen Karatay Medresesi’ne dayandırıyor ve misyonlarının da oradan devam ettiğini söylüyorlar. Benden bu tarihi olayı anlatacak bir roman yazmamı istediler. Daha sonra da bu hikayeyi bir tanıtım filmi veya başka bir şeye nasıl dönüştürürüz diye tartışırken bir sinema filmi yapma fikri ortaya çıktı.”
Filmin yönetmeni Selahattin Sancaklı da Selçuklu dönemine dair çok fazla bilgi olmadığını dile getirerek, “1240’lı yıllara dair fazla done ve örnek yok. Üniversitenin elini böyle bir projenin altına koyması bizi çok cesaretlendirdi. Bu anlamda böyle bir projede yer almaktan, beni tercih etmelerinden ve ekip arkadaşlarımdan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu anlamda da ekip olarak iyi bir sinerji ortaya çıktı.” diye konuştu.
Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı’nın üstlendiği “Direniş Karatay- Son Selçuklu Kahramanı” adlı film, 9 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak.