Hazal Mihrace Göksun - Muhabir 

Dijital içeriklerde, telif hakkı sahiplerinin izni olmadan telifsiz şekilde kullanılmasının önüne geçilmesi için önlemler alınacak. İçerik üreten bireyler, kurumlar ve kuruluşların telif hakları koruma altına alınacak ve emek hırsızlığının önlenmesi hedefleniyor.

HABERLERİ DE KAPSIYOR

Bakan Mehmet Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim Bakan Mehmet Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim

Dijital Telif Yasası çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu'nda basın-yayın kurumlarının haberlerinin farklı platformlarda kullanılmasının engellenmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Dijital Telif Hakları – Fikri Mülkiyet Hakları

DİJİTAL İÇERİKLERİN TELİFSİZ KULLANILMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaptığı açıklamada;  "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Diğer bir ifadeyle, dijital içeriklerin hak sahiplerinin izni alınmaksızın telifsiz şekilde kullanılmasının önüne geçmek ve içerik sahiplerinin emeğinin hakkını vermek amacıyla bu yasa çalışmasına ihtiyaç duyuldu. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor." ifadelerini kullandı. 

Dijital Telif Yasası'nda son durum | Teknoloji

YASA KAMUOYUNUN GÖRÜŞÜNE AÇILACAK

Ulaştırma ve Altyapı ile Kültür ve Turizm bakanlıklarından yetkiler Meclis'te sunum yaptı. Taslak metnin kısa sürede son şeklinin verilmesi ve ardından kamuoyunun görüşüne açılması hedefleniyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, emekle üretilen içeriklerin korunacağı ve telif haklarına uygun bir ortam oluşturulacağı vurgulanmakta. 

Editör: Hazal Mihrace Göksun