Malatyalı olan Saadet Arslan, 20 yıllık meslek hayatının tamamını Adıyaman'da geçirdi. Şehit Cem Özgül İlkokulu'nda Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Arslan, depremde eşini ve birçok meslektaşını kaybetmiş olsa da, Adıyaman'ı terk etmek yerine öğrencileriyle burada kalmayı tercih etti.

Depremzede Saadet Öğretmen, Öğrencileriyle Hayata Tutunuyor2

Depremin ardından yaşadığı duygusal zorluklara rağmen, Adıyaman'da kaldığını ve burada öğrencilere yardımcı olmanın kendi yaralarını sarmasına yardımcı olduğunu belirten Arslan, "Göreve Adıyaman'da başladım, depreme burada yakalandım ve eşimi kaybettim. 10 yaşındaki oğluma hem anne hem de baba olmak zorundayım ve aynı zamanda eğitimciyim. O süreç zor geçti ama çocuğum ve buradaki öğrencilerim için ayağa kalkmak zorundaydım. Adıyaman'da yarası yarama denk olan herkes için ayağa kalkmak zorundaydım." dedi. Arslan, depremin ardından tayin isteyip gitmeyi değil, burada kalarak öğrencileriyle birlikte adeta bir aile olduklarını vurguladı.

Öğrencilerle Güçlü Bağlar Kurdu

Saadet Arslan, deprem sonrası öğrencileriyle kurduğu güçlü bağa da dikkat çekti. "Çocuklar gelip 'hocam çok yoğundunuz ama bir sarılıp gideceğiz' diyorlar. Böyle küçük bir çiçekle gelip mutlu ediyorlar. Buradaki herkes büyük bir aile oldu depremden sonra. Herkes birbirinin çocuğu, herkes birbirinin ablası, annesi, böyle olduk." diyen Arslan, öğrencilerinin desteğiyle duygusal olarak da ayakta durabildiğini ifade etti.

Gelin, sözlerini bölen kaynanasını salondan kovdu Gelin, sözlerini bölen kaynanasını salondan kovdu

Depremzede Saadet Öğretmen, Öğrencileriyle Hayata Tutunuyor3

"24 Kasım, 2 Yıldır Buruk Geçiyor"

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün buruk geçtiğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"24 Kasım, 2 yıldır buruk geçiyor çünkü çok öğretmenimiz gitti onların anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Bizim sadece kendi okulumuzda 4 öğretmenimiz depremde vefat etti. Bizim için çok keyifli geçmiyor. Bunu böyle neşeyle karşılayamıyoruz artık çünkü onların eksikliğini hissediyoruz. Onlarla çok mutluyduk. Onlar varken daha iyiydi." diye konuştu.

Öğretmenliğin kendisine heyecan verdiğini, öğrencileriyle ayakta durduğunu ifade eden Arslan, "Ben okulda sağlığıma kavuştuğumu düşünüyorum. Psikolojik problemler, gelgitler, depremin yaşattığı olumsuz süreci, okula girdiğim anda öğrencilerimle unutuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA