Telefonla bir iddiaya sarılan İnce’nin, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda da ABD’den gelecek her telefonla kullanılabileceğini akıllara getirdi.

Neşat Ergül/Yorum Haber

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, önceki gün bir mitinginde seçim vaatlerini sıralarken, FETÖ elebaşı Gülen’i ABD’den isteyeceğini, 3 ay içerisinde iade edilmezse İncirlik’in kapatılacağını söyledi.

Aynı akşam bir televizyon programına telefon bağlantısıyla katılan İnce, “İncirlik’teki Amerikalılar Noel’i ABD’de kutlayacak’ sözlerimin ardından, ABD’liler beni aradı. Türkiye’nin usulüne uygun bir şekilde Gülen’in iadesini talep etmediğini söylediler” iddiasını ortaya attı.

İnce’nin bu sözleri üzerine hem Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ hem Adalet Bakanlığı ayrı ayrı açıklama yaparak, İnce’yi yalanladı.

YALANCIYA YALANCI ŞAHİTLİK

Bozdağ, “Belli ki İnce, ABD’den arayana inanmış ve onun ağzıyla Türkiye’yi suçluyor. İşin aslını ve doğrusunu ben size söyleyeyim Sayın İnce; Sizi ABD’den arayan her kimse, yalan söylüyor. Siz de sorgusuz ABD’den arayan yalancıya inanıp beyanını kamuoyu ile paylaşıyorsunuz, kendinizi yalancıya gönüllü kullandırıyorsunuz, yalancıya yalancı şahitlik yapıyorsunuz” şeklinde karşılık verdi.

İnce’nin milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğine de işaret eden Bozdağ, “Sayın İnce, siz alenen yalan söylüyorsunuz ve ABD’den arayan her kimse onun ağzından utanmadan ülkenize iftira ediyorsunuz. Klasör klasör gönderilen dosyalar, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Adalet Bakanlarımız, Dışişleri Bakanımızın görüşmeleri ve medyada yazılanlar, her şey ortada. Bu gerçeklere rağmen söyleneni doğruluğunu tahkik etmeden ve hatta tahkike ihtiyaç duymadan kullanmanız, kendinizi alenen kullandırmanızdır. ABD’den arayan sizi kolayca kullanırsa, Allah muhafaza Cumhurbaşkanı olduğunuzda da ABD’den arayanlar daima sizi kullanacak demektir.”

İDDİALAR TAMAMEN GERÇEK DIŞI

Adalet Bakanlığı da, Muharrem İnce’nin siddiaları üzerine, FETÖ elebaşı hakkında bugüne kadar ABD makamlarına 7 ayrı iade talepnamesi gönderildiğini belirttti. Bakanlık, “İnce’nin iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu talihsiz açıklamanın, Gülen’in iade süreci ile ilgili olarak zaman zaman ortaya atılan asılsız haber ve beyanatlar zincirinin yeni bir halkası olduğu görülmektedir” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim