İlhan Aküzüm

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği adındaki Haçlı diktasının yer altı ve ye üstü kaynaklarına göz dikerek operasyon çektiği, etnik ve dini kargaşaları körüklediği İslam ülkelerinde kan durmuyor. ABD’nin önemli operasyon sahalarından biri olan ve seçim öncesi oldukça kanlı geçen Pakistan’da seçim günü kana bulandı.

OY KULLANAN HALKA SALDIRI

Yaklaşık 1 yıl önce Pakistan’da FETÖ benzeri bir yapılanma kullanılarak Başbakan’ı yargı darbesiyle görevden aldıran Emperyalist Batı, ülkeyi kanlı bir ortamda seçime gitmeye mecbur bıraktı. Seçimden önce sadece Temmuz ayında yaşanan ve bazı adayların da katledildiği terör saldırılarında en az 150 kişinin öldüğü Pakistan, seçim gününde de katliama sahne oldu. Ülkenin güneybatısındaki Belucistan’ın başkenti Kuetta’da intihar saldırısı düzenlemek üzere oy kullanma merkezi olarak kullanılan okula girmek isteyen kişinin, güvenlik görevlileri tarafından engellenince üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini açıkladı.  31 kişinin öldüğü saldırıyı ABD destekli terör örgütü DAEŞ üstlendi

SURİYE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

ABD, Rusya ve Esed/Hamaney güçlerinin sistematik bir şekilde sivil katlettiği Suriye’de zaman zaman terör saldırılarında da siviller hedef alınıyor.

Ülkenin rejim kontrolünde olan Süveyde il merkezinde intihar saldırıları yapıldığı bildirildi. 3 farklı noktada gerçekleştirildiği belirtilen intihar saldırılarında toplamda 38 kişinin öldüğü bilgisi verildi. Süveyda’daki terör saldırısının da terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği gelen bilgiler arasında.

DİYALA DA DAEŞ’İN HEDEFİNDE

Pakistan ve Suriye’dkei saldırıların ardından terör örgütü DAEŞ’in bir diğer hedefinin de Irak’ın doğusundaki Diyala olduğu bildirildi. Diyala vilayetinde görevli Yüzbaşı Habib Şammari, yaptığı açıklamada, Bakuba’nın doğusundaki Zehra köyünde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu köy muhtarının öldüğünü söyledi.

Aynı köyde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu 2 köylünün yaşamını yitirdiğini belirten Şammari, Bakuba kentinin kuzeyinde de çiftçilerin üzerine ateş açıldığını olayda 1 çiftçinin öldüğünü diğerinin ise kaçırıldığını aktardı. Şammari, Diyala’daki saldırıların arkasında terör örgütü DAEŞ’in olduğunu düşündüklerini ifade etti.

DAEŞ’İN ROLÜ BİTMEDİ

ABD’nin, Irak’ı işgalinin ardından ortaya çıkarttığı ve büyüttüğü DAEŞ, yaptığı her eylem ile ABD hesabına çalıştı. Düzenlediği terör saldırılarının neredeyse tamamında Müslümanlar’ı hedef alan terör örgütü başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok İslam ülkesinin istikrarsızlığa düşmesine sebep olurken, ABD müdahalesine zemin hazırladı. Esed/Hamaney rejiminin de silah temin ettiği DAEŞ, Suriye’de terör örgütün PKK’nın işgal bahanesi oldu. Batı’da düzenlediği sansasyonel saldırılarda ise Batı’nın “İslamofobia” dediği İslam düşmanlığının körüklenmesini sağlayan terör örgütü DAEŞ, kurucusu ve hamisi ABD tarafından daha önce defalarca bitirildiği açıklansa da kaosun hakim olduğu beldelerde hâlâ sahiplerine hizmet etmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim