Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo’yu kabul etti. İki yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Erdoğan, iki ülke arasındaki tarihsel bağlar ve dostluğa vurgu yaparken, terörle mücadele için önemli mesajlar verdi. Widodo ile güvenlik konusunda iş birliği ve terörle mücadele stratejileri konusunda fikir paylaşımında bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ ve FETÖ’ye karşı mücadelenin kararlı şekilde sürdürüleceğini ifade ederken, terörle mücadele ediyoruz naraları atan ülkelerin aksine DAEŞ’e en büyük darbeyi Türkiye’nin vurduğunu n altını çizerek, “DEAŞ ve FETÖ gibi mukaddes dinimizi kendi kirli amaçlarına alet eden, iki ülke için de tehdit oluşturan şer şebekeleriyle mücadelemizi yoğunlaştıracağız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

“Türkiye olarak teröristler arasında ayrım yapmadan, terörü bölgemizden söküp atmak için çetin ve çok taraflı bir mücadele yürütüyoruz. Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk. Sınır bölgemizden DEAŞ’lı teröristleri tamamen temizleyerek, 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile aralarında elebaşılarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirdik.”

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI ÖNEMLİ

Endonezya’nın FETÖ’ye karşı duruşundan dolayı takdiri hak ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı savaşçılar konusunda uyarılarda bulundu. İstihbarat paylaşımlarına dikkat çeken Erdoğan, “Çok daha dikkatli olmamız, istihbarat paylaşımını en üst düzeye çıkarmamız gereken kritik bir döneme giriyoruz. İşgal ettiği bölgelerden çıkarılan DEAŞ’lı teröristlerin ülkemize veya kaynak ülkelere tehdit oluşturmasının önüne şimdiden geçmeliyiz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yabancı savaşçılar konusunda işbirliğini daha da güçlendirme kararı aldıklarını aktaran Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo, istihbarat paylaşımının önemini işaret ederek, “İstihbari bilgi alanında iş birliğini güçlendirerek bunu yapmayı istiyoruz. Bunun yanında bilişim teknolojilerinin istihbaratta kullanılması ve teknik istihbaratın ön plana çıkarılması sayesinde terörle daha etkili mücadele edebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim