Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede elde edilen olumlu gelişmelerin ekonomik büyüme ve toplumun refah seviyesi üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, dezenflasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayarak, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 2,47 oranında arttığını belirtti. Bu artışın, gıda fiyatlarındaki düşüş, döviz kurundaki ılımlı seyir ve yurtiçi talebin artış hızının yavaşlaması gibi faktörlerle önceki aya kıyasla daha düşük seviyelerde kaldığını ifade etti.

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı 19 Eylül 2024 Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı 19 Eylül 2024

"Çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonlarında da belirgin düşüşler kaydedildi"

Yılmaz, aylık enflasyonun artış hızının yavaşlamasıyla birlikte, yıllık enflasyonun yüzde 51,97’ye gerilediğini ve çekirdek enflasyon göstergelerinde de belirgin düşüşler kaydedildiğini söyledi. Enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini belirten Yılmaz, "Güçlü siyasi ve sosyal sahiplenme ile enflasyonda sağladığımız sonuçlar, öngörülebilirliği artırarak istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunuyor," dedi.

"Dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamalarının devamında, elde edilen pozitif sonuçların refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerindeki etkilerini önümüzdeki dönemde daha net göreceklerini belirtti. Ayrıca, güncellenmiş Orta Vadeli Program (OVP) ile piyasalardaki rekabeti artırarak enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun vadeli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi