Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da partisinin 6. Olağan İl Kongresi öncesi vatandaşlara hitap etti.

Siyonist İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun, Afrin’de Mehmetçik’in “mazlum halka zulmettiği” iftirasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin.” ifadelerini kullandı.

“Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz”

Netanyahu’ya yönelik eleştirilerilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. Birleşmiş Milletler’de Kudüs ile ilgili attığın adım, aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz.” dedi.

“Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste”

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde Siyonist İsrail güçlerinin silahsız ve savunmasız sivillere karşı uyguladığı insanlık dışı müdahalesine tepki gösteren Erdoğan, “Şunu bileceksin, mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak, gezecek yer bulamazsın. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de olumlu bir kelam bulamazsın.” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Netanyahu İsrail askerlerinin Gazze sınırında eylem yapan 15 Filistinli’yi öldürmesine tepki gösteren ve Tel Aviv’i kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Dünyanın en ahlaklı ordusu yıllardır sivilleri ayrım gözetmeyen birinden ahlak dersi almayacak” sözleriyle yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, dün İsrail’de yaşanan olaylarla ilgili konuşmuş, açıklamasında “İnsanlık dışı saldırılardan dolayı İsrail’i şiddetle kınıyorum, bu zulmün altında kalacaklar. (ABD Başkanı Donald) Trump’a ‘İsrail’e müdahale etmeyecek misiniz?’ dedim” demişti.

“Onlar kaçacak biz kovalayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar kaçacak biz kovalayacağız… FETÖ’yü de kovalıyoruz. Bak Kosova’dan altı tanesini paketleyip getirdi Milli İstihbarat. Pensilvanya da gelecek. Bir yere kadar kaçarsın.” dedi.

Editör: TE Bilisim