Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan konuşmasında, turizm gelirlerinin 2002 yılında 8,5 milyar dolardan 2023 yılında 56 milyar dolara yükseldiğini belirtirken 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyon dolar turizm geliri hedefi koydu. Ayrıca, "Turizmi Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline getiren biz olduk" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Otelimizin kıymetli çalışanları, iş dünyamızın temsilcileri, misafirler sizleri hürmetle selamlıyorum. Otelin şehrimize, ülkemize ve Rixos ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Fettah Tamince'yi önemli yatırımları için tebrik ediyorum. Tersane bölgesinin güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum."

Ordu'da emniyet şeridinde bekleyen araca otomobil çarptı: 2 ölü, 3 yaralı Ordu'da emniyet şeridinde bekleyen araca otomobil çarptı: 2 ölü, 3 yaralı

"İSTANBUL KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ OLDU"

"Tersane İstanbul tarih ve sanat buluşmasıyla kente değer katacak. İstanbul bugün kültür ve kongre açısından dünyanın gözde destinasyonları arasında yer alıyor. İstanbul'da çok sayıda uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptık. Birçok hükümet ve devlet yetkilisini İstanbul'da misafir ettik."

"YATIRIMCILARIN DAİMA YANINDAYIZ"

"Hükümet olarak bugüne kadar yatırımcılarımızın hep yanında olduk. Türk ekonomisine katkı sağlayan herkesi destekledik. Bizim için yerli veya yabancı yatırımcı yoktur. Katma değer üreten yatırımcı vardır. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı Türk ekonomisi için kullanan yatırımcılarımızın yanındayız. İş dünyamıza destek vermeye devam edeceğiz."

"TURİZMİ TÜRK EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ YAPTIK"

"Turizm zincirleme katkı değer üreten alanların başında geliyor. Türkiye olarak turizm konusunda en potansiyelli ülkelerin başında geliyoruz. Geniş bir yelpazede ciddi imkanlara sahibiz. Yıllarca bazı imkanları değerlendiremedik. Turizm denince sadece deniz, kum, güneş anlaşılıyordu. Kültürel mirasımız kaderine terk edilmiş durumdaydı. 2002'den itibaren bu yanlış gidişi değiştirmeye karar verdik. Turizmi stratejik bir adım olarak gördük. Turizmi 12 aya yayma konusunda adımlar attık. Kritik alanlarda vizyoner çalışmalar yürüttük. Anadolu topraklarının dört bir yanında saklı olan kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarttık. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline getiren biz olduk. Turizm için kullanılan bacasız sanayi adına bizim dönemimizde kavuşmuştur. Son 22 yılda turizmde rekorlardan rekorlara koştuk. 2002 yılında 8,5 milyar dolardan devraldığımız gelirlerimizi, 2023 yılında 56 milyar dolar sınırına getirdik. Kalış süresi, harcama tutarı ve turist sayısına bağlı olarak turizm gelirleri artıyor. Temmuz sonu itibariyle ülkemize gelen turist sayısı 35 milyona ulaştı. 2024 yıl sonu için 60 milyon turizm geliri ve 60 milyon turist sayısını hedefliyoruz. 2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 13 milyonken, 2023 sonunda bu sayı 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı."

"HAVALİMANLARIMIZ GÜNLÜK ORTALAMA 1500 UÇUŞ YAPIYOR"

"Havalimanlarımız sayesinde yabancı misariflerimiz ülkemizin her köşesini kolayca ziyaret edebiliyor. Günlük ortalama 1500 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı. Ne gerek var dedikleri, engellemek için her yola başvurdukları yatırımlarımız Türk turizmini zirveye taşıyor."

"Güvenlik noktasında da herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşanmıyor. Teröristlerden temizlediğimiz yerleri artık milletimizle birlikte tüm insanların ziyaretine açtık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin giderek daha fazla turist çektiğini memnuniyetle görüyoruz. Başta İstanbul olmak üzere kıyı şeritlerimizde kruvaziyer çalışmalarını memnuniyetle görüyoruz. Gemi başına artık daha fazla yolcu İstanbul'a geliyor. Önümüzdeki yıllarda İstanbul'a gelecek yolcu sayısında ciddi artışlar bekliyoruz. Gastronomi açısından da geleneksel yemek kültürümüzü dünyaya tanıtmak adına pek çok çalışma yürüttük. Tüm bunlar sadece birer başlangıçtır. Önümüzde daha kat edeceğimiz birçok başlık bulunuyor. Dünya markası olana kadar durmayacağız."

Kaynak: Haber Merkezi