Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Azerbayca ile önümüzdeki dönemde de ortak projelerin devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TANAP (Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın) projesinin açılışı Haziran ayında gerçekleştirilecektir. Seçim öncesi milletimize ve Dünyaya müjdemiz olacaktır.” dedi.

Ekonomik ilişkiler gelişmeye devam edecek

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine değinen Erdoğan, ekonomik ilişkilerin gelişmeye devam edeceğini belirterek, “Tabii bunlardan en önemlisi, ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacaktır.” ifadesini kullandı.

“FETÖ ile mücadelede en çok destek veren ülkelerden biri”

Azerbaycan’ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mücadelede en çok destek veren ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, “Zeytin Dalı’nda da bizimle hep beraber oldular, Biz de Yukarı karabağ sorununu hep kendi sorunumuz olarak gördük. BM kararları çerçevesinde oranın da çözümü olmalıdır. Askeri ve Savunma alanınlarında işbirliğimizi de güçlendirme çalışmalarımız sürdürmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim