Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4. toplantısı kapsamında resmî ziyarette bulunmak üzere gittiği Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Liszt Ferenc Havalimanında; Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay ve büyükelçilik personeli karşıladı.

SARAYDA BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Ülkedeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Sandor Sarayında baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sandor Sarayına gelişinde Macaristan Cumhurbaşkanı Ader tarafından karşılandı. Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Ader Türkiye ve Macaristan bayrakları önünde tokalaşarak gazetecilere görüntü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Macaristan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşlik ediyor.

BUDAPEŞTE’DE TÖRENLE KARŞILANDI

Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü toplantısına katılmak üzere Macaristan’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Viktor Orbán tarafından resmi törenle karşılandı.

Resmî törenin ardından tokalaşarak gazetecilere görüntü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Baş başa görüşme öncesinde Macaristan Başbakanı Orban, Başbakanlık Ofisinin terasından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tuna Nehri’ni ve Budapeşte’deki bazı simgesel yapıları anlattı.

Editör: Haber Merkezi