Cumhurbaşkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde yapılan tüm reformlara rağmen obez bir devlet yönetimine sahip olduğumuzu belirten Erdoğan, “Dikkat ediniz; devletin büyük olması farklıdır, güçlü olması farklıdır; obez olması, hantal olması, verimsiz olması daha farklıdır. Bizim devletimiz elbette büyük olacaktır, güçlü olacaktır, ama hantallığın, kaynak ve zaman israfının, daha pek çok hastalığın sebebi olan obezlikten devletimizi kurtarmamızın şart olduğu da bir gerçektir. Ancak bu şekilde devlet yönetimini daha sağlıklı, daha etkin, daha hızlı, daha verimli hale getirebiliriz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş için gereken uyum yasalarını hazırlarken, işte bu bakış açısıyla hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

CHP’ye laiklik eleştirisi

Türkiye’de laiklik ile ilgili olumsuz bir algı oluşmasında en büyük sebebin ana muhalefet partisi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Laikliği milletin değerlerine, tarihine, kültürüne karşı bir kalkan haline getirmeye çalışırsanız, elbette hoşnutsuzluk ortaya çıkar. Halbuki devletin dini inançlar karşısındaki tarafsızlığı anlamına laiklik, bizim de kabul ettiğimiz ve uygulanması gerektiğine inandığımız bir kavramdır.” dedi.

“İdlib’deki operasyon büyük ölçüde neticelendi”

Türkiye terör örgütleriyle mücadelesinde mesafe kat ettikçe ülkemize yönelik hırs, kin ve tepkinin dozunun arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Vize krizinden, köpekle aramaya, teröristlere himaye sağlanmasına kadar gördüğümüz tavırlar doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır. Stratejik ortağımız ABD, görüşmemize rağmen terör örgütü PKK’nın düşük çocuğu olan PYD/YPG ile Rakka operasyonunu yapıyor. PKK değil diyorlar, bölücü terör örgütünün posterlerinin Rakka’da asılmasını ne ile izah edeceksin. Bütün gerçekler ortada. Biz gerçeklerle konuşuyor. 3 bin 500’ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bu silahlar DAEŞ’e karşı mı kullanıldı, bunların nerede kullanıldığını biliyoruz, iyi bilin. Şu anda İdlib’deki operasyon büyük ölçüde neticelendi. Önümüzde Afrin var. Böyle bir ortamda sırtımız sıvazlansaydı bizi yere göğe koyamaz hale getirselerdi o zaman düşünmemiz gerekirdi. Demek ki isabetli bir yolda yürüyoruz.”

“Gereken hesabı hukuk çerçevesinde soracağız”

Amerika ve Batı ülkelerine terörle mücadele konusunda sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya’da terör örgütü gösteri düzenliyor, Alman polisi sizin için görevdeyiz diye mesaj yayımlıyor. Fransa’da gösteri yapılınca polis izliyor. Hani PKK terör örgütüydü. Neden izin veriyorsun? Bu soruyu sormak bizim hakkınız değil mi? FETÖ ile irtibatı olan birini gözaltına alıyorsunuz, kendisini istemeye yüzleri olmadığı için telefonunu istiyorlar. Öyle yok, kime neyi yutturuyorsunuz? İyi insandı, güzel vatandaştı diyerek hedef saptırılıyor. Başkonsoloslukta çıkanla STK’cı dediklerinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Taksim olaylarının arkasında aynı kişi var. Neyi yutturuyorsunuz? Milletçe dik duracağız ve gereken hesabı soracağız. Burada özellikle yargı makamlarının hukuk çerçevesi içerisindeki hassasiyeti en büyük güvencemizdir.” dedi.

Amerika’ya poster eleştirisi

Rakka’da terörist başı Öcalan’ın posterinin asılmasıyla ilgili ABD’ye eleştiride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklı isimlerle bölücü terör örgütünü destekleyip silahlandırıyorlar. Her terörist için bir TIR silah gönderdikleri yalanına bizi inandırmaya çalışacak kadar pişkinler. Rakka’da suçüstü yakalanınca terörist başı saygı göstermeye değer değil diyerek kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Şu lafa bak. Bu sizin gibi bir ülkeye yakışır mı? Hani siz demokrasinin beşiğiydiniz? Sizin gücünüz Tayyip Erdoğan’ın korumalarına gözaltı kararı çıkarmaya yeter. Takipçisiyiz bunların hepsi bittiğinde dünyayı ayağa kaldırmasını biliriz, açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

Erken seçim iddiaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin erken seçim iddialarını hatırlatması üzerine Erdoğan, “İddiayı kim ileri sürüyorsa ispatla mükelleftir. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Yok böyle bir şey. Bizden böyle bir şey duydunuz mu?” değerlendirmesini yaptı.  

Editör: TE Bilisim