Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerinin tamamına kök söktürürken, Erdoğan’a düşman olan CHP kumandasındaki, terör örgütlerinin de bulunduğu “hayırcı cephe” de 2019 hazırlıklarına başladı. Bebek katili PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık, terör örgütünün yayın organlarına yaptığı açıklamada örgütün siyasi ayağı HDP’ye “CHP ile birleşin” talimatını verdi.

Hepsi birleşiyor

Terörist Bayık’ın mesajlarının ardından CHP lideri Kılıçdaroğluda milli ittifaka karşı hareket edeceği şer koalisyonunu açıkladı. Bazı medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, parti hazırlığı yapan Akşener ve HDP ile ittifaka yeşil ışık yakarak, “Olay bir sağ-sol meselesi değil, Türkiye meselesi. Temel konularda önce uzlaşacağız. Bu temel konularda kimlerle uzlaşıyorsak hiçbir sorunumuz yok. Öyle kısır, 19. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılı belirleyemezsiniz. Özgürlükçü bir demokrasi istiyoruz” dedi.

Yeter ki Erdoğan’a düşman olsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında olan herkes ile ittifak kurabileceklerini belirterek, partisinin kirli yol haritasını şöyle açıkladı:

“Biz, Tayyip Erdoğan’ın kazanmaması, demokrasinin kazanması için üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya hazırız. Parti olarak da ‘Hayır’ bileşenlerinin ortak değerlerinde buluştuğu her noktada CHP gerekli sorumluluğu almaya da gerekli özveriyi göstermeye de hazır olacaktır.”

CHP’nin ittifak kuracağı Meral Akşener’in de partisini destekleyen el deşifre oldu. Başbakan Yardımcısı Akdağ,“Meral Akşener’e FETÖ desteğinin olduğunu biliyoruz” dedi. CHP-HDP-PKK-FETÖ-Akşener’den oluşan ittifak 16 Nisan’da da bir araya gelip, boyunun ölçüsünü almıştı.

Eskilere sarıldı

Diğer yandan kasım ayında partisini resmen duyuracağını ifade eden Akşener’in sürpriz isimlere teklif götürdüğü ortaya çıktı. Akşener’in Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı Haşim Kılıç, emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ve Abdüllatif Şener’e “Partide yer alın” teklifinde bulunduğu iddia edildi. Kılıç’ın teklife olumlu yaklaştığı da gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilisim