AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin artık siyaseten muhalif olma boyutunu aştığını ifade ederek amaçlarının adalet olmadığını söyledi.

“CHP’nin temsil ettiği çizgi artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır.” diyen Erdoğan, “Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız.” diye konuştu.

“Türkiye’nin aleyhine çalışmaktan bir gün bile vazgeçmediler”

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne sert bir şekilde tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bugün FETÖ ihanet çetesini korumak için yolları arşınlıyor. Biz tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik. Onlar ise Türkiye’nin aleyhine çalışmaktan bir gün bile vazgeçmedi. Bunlar devletin karşısında ortaya koydukları inat meselenin araç halinden çıkıp amaç haline dönüşmüştür. MHP’nin onurlu ve sağduyusuna baktığımızda CHP’nin ve aynı çizgidekilerin konumunu çok daha açık bir şekilde görüyoruz. Mesele memleketin bekası meselesi olduğunu görerek ülkesinin ve milletinin yanında yer alan herkese buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Millete karşı siyaset yapmaya başladılar”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışları sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar şimdi işi bir adım daha ileriye götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Aklı başında olan herkesin rahatlıkla görebildiği bu durum, Suriye’de, Irak’ta, Körfez’de, Avrupa’da ülkemize karşı kurulan tuzakların bir parçasıdır. Güya ‘adalet’ diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz.”

15 Temmuz’u milli gün olarak kutlayacağız

15 Temmuz’u Türkiye’de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünden bulunmamasını, benzer bir ihaneti yerine getirmemesinin sembolü haline dönüştürüleceğini ifade eden Erdoğan, “Eski Türkiye’de darbe tarihleri resmi bayram ilan edilir, zoraki etkinliklerle millete darbeler ve darbeciler şirin gösterilmeye çalışılırdı. Bundan sonra 15 Temmuz’u milletimizin istiklali, istikbali, şehitlerimizi, gazilerimizi anma vesilesi ve bir milli gün olarak kutlayacağız. Teşkilatlarımızdan 15 Temmuz’u anma etkinliklerine sahip çıkmalarını, yoğun ve samimi gayret göstermelerini özellikle diliyorum. Biz de darbecilerin ölüm saçtığı Meclis’te, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan programlara katılarak vazifemizi ifa edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim