1990'ların ortalarından itibaren cep telefonlarının yaygınlaşmasına rağmen, beyin kanseri vakalarında belirgin bir artış gözlemlenmedi. Bu meta-analiz, son 20 yılda yayınlanan 63 çalışmayı değerlendirdi ve cep telefonlarının yaydığı düşük frekansta ve enerji seviyelerinde olan iyonize olmayan radyasyonun, DNA'yı hasara uğratmadığını ve bu nedenle kanser riskini artırmadığını belirtti.

Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyor Her 30 kişiden 1'i diyabet olduğunu bilmiyor

Çalışma, telefon kullanımının beyin kanseri riskini artırmadığını ve 10 yıldan fazla kullanımda bile bu riskin değişmediğini gösterdi.

Daha önce yapılan bir başka büyük çalışma da, cep telefonlarını sık kullananların beyin kanseri riskinin, nadiren kullananlarla kıyaslandığında daha yüksek olmadığını ortaya koymuştu. Bu bulgular, cep telefonlarının çoğu insan için beyin kanseri riskini artırmadığını desteklemektedir.

Dünya Sağlık Örgütü, 2011'de cep telefonlarını "insanlar için olası kanserojen" olarak sınıflandırmıştı, ancak o zamandan bu yana yapılan araştırmalar, cep telefonlarının beyin kanseri ile güçlü bir ilişki kurmadığını göstermektedir. 5G ağlarının yüksek frekansta çalışmasına rağmen, mevcut çalışmalar bu teknolojinin de aynı şekilde risk oluşturmadığını belirtmektedir.

Editör: Mürvet Kara