Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Suriye konulu toplantı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ ağzıyla konuşan, provokasyon yapmaya çalışan gazeteciyi fırçaladı. Yerel gazeteci olduğunu iddia eden provokatörün, “Afrin operasyonu Suriye’nin toprak bütünlüğüne saldırı değil mi. İsviçre’de iki bürokratın kaçırılmasında etkiniz var mı” sorusuna sinirlenen Çavuşoğlu cevabında, “Kim olduğunuzu bilmiyorum ama sorduğunuz soruda sizi FETÖ’cü gibi gördüm. Bu ağza cevap verme gereği duymam. Biz Afrin konusunda gerekli açıklamaları yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.

Provokatörün kim olduğu ortaya çıktı!

Sabah.com.tr’nin ulaştığı bilgilere göre, provokatör gazetecinin isminin Boglan Omarov olduğu öğrenildi.

FETÖ ağzıyla konuşan Omarov’un, örgüt tarafından kurulan Kazak Türk Lisesi Mezunu olduğu, FETÖ yanlısı paylaşımlarda bulunduğu ve Omarov hakkında Kazakistan yetkililerinin uyarıldığı kaydedildi.

Uzun süredir FETÖ ile mücadele eden Kazakistan yönetimi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün okullarının kapatılması konusunda harekete geçmişti.

Örgüt yöneticileri Kazakistan’dan Kırgızistan’a kaçarken FETÖ okullarından mezun çok sayıda Kazak kökenli FETÖ mensubunun ülkede faaliyet göstermeye devam ettiği biliniyor.

Çavuşoğlu Astana’da gazeteciyi tersledi: FETÖ ağzına cevap vermemDünya

Editör: TE Bilisim