“Yozgat İl Özel İdaresi 2002-2017 Bilgilendirme Toplantısı”nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın içtihat açıklamasını farklı noktalara çekip, karalama kampanyası yapanlara sert tepki gösterdi.

“Allah ve resulünün yolunda mücadele ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imanını, Kur’an’a ve sünnete bağlılığını, Allah ve Resulüne olan sevgi ve sadakatini kimsenin tartışmasının haddi olmadığını ifade eden Bozdağ, Erdoğan’ın aklı erdiği günden beri, Allah ve resulünün yolunda sadece sözleri ile değil eylemleri ile mücadele ettiğini ve bunun için bedel ödediğini vurguladı.

“Kendi zavallılıklarını ortaya koymuş olurlar”

FETÖ’cüsünden PKK’cısına tüm terör yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı birlikte saf aldıklarını ifade eden Bozdağ, “Onlar dönüp kendilerine baksınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın imanı, ihlası, ameli, samimiyeti ortadadır. Buna laf söyleyen, çamur atan zavallılar, bu gerçeği değiştiremezler ve Sayın Cumhurbaşkanımızı buradan yıpratamazlar. Bunlar sadece kendi ahlaksızlıklarını, kendi seviyesizliklerini, kendi zavallılıklarını ortaya koymuş olur.” dedi.

Başörtü zulmünü hatırlayın

İmam hatiplilere yönelik uygulanan katsayı engelini kaldıranın Erdoğan olduğunu, yine kesintisiz eğitimin Erdoğan ile tarih olduğunu hatırlatan Bozdağ, Müslümanların en rahat dönemini Erdoğan ile yaşadığına vurgu yaparak, “Kamuda başı örtülü bir tane insan bulamazdınız. Başını örteni ihraç ediyorlardı. Şimdi bakın subayından hakimine varıncaya kadar kamuda ne kadar çalışan varsa bunlardan dileyen kadınlarımız başını örttüğü takdirde herhangi bir takibata uğramıyorlar. Başı örtülü çalışabiliyorlar. İnancının gereğini ortaya koyarak, çalışma hayatında da saygın bir şekilde yer alabiliyorlar. Bunun önünü de Sayın Cumhurbaşkanımız açmıştır” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bütün dünya şahit

“Kur’an kurslarının, imam hatiplerin önünü Cumhurbaşkanımız açmıştır. O nedenle bu alanda konuşanlar ve çamur atanlar sadece kendi çamurluklarını ifade etmiş olurlar. Cumhurbaşkanımıza, onun davasına asla zarar veremezler. Çünkü Cumhurbaşkanımızı halk çok iyi tanıyor. Onun nasıl büyük bir imana, nasıl Kur’an ve sünnete bağlı olduğuna, nasıl Allah ve Resulüne sevdalı mümin olduğuna 80 milyon değil, milyarlarca insan beraber şahit olmuştur.”

Editör: TE Bilisim