Olay, 30 Temmuz 2023'te saat 13.00 sıralarında Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Muradiye Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki bir pizzacıda yaşandı. Çalıştığı pizzacıya motosikletiyle gelen Ferhat Kuru, yanındaki ruhsatsız tabancayla iş yeri çalışanlarından Sultan Zencirci ve Gül Demir'e kurşun yağdırdı.
Vücuduna 3 kurşun isabet eden Zencirci ile 2 kurşun isabet eden Demir kanlar içinde yere yığıldı. Daha sonra Kuru, Gül Demir'i bıçaklamaya çalıştı. Diğer çalışanların araya girmesiyle Ferhat Kuru kaçtı.
Çevredekilerin ihbar etmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri intikal etti.
Sağlık ekibinin kontrolünde, Sultan Zencirci'nin yaşamını yitirdiği belirlendi.
İlk müdahalesi yapılan Gül Demir ise özel bir hastaneye götürüldü. Demir, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Olayın ardından yakalanıp, gözaltına alınan Ferhat Kuru ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
Olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonunda Ferhat Kuru hakkında 'Kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme', 'Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız silah temin etme ve bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın üçüncü duruşması bugün, Manisa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Kuru, Gül Demir’in avukatı ve Sultan Zencirci'nin ailesinin avukatları katıldı.
KARAR İÇİN AKIL SAĞLIĞI RAPORU BEKLENECEK
Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan daha önce istenen akıl sağlığının yerinde olup, olmadığı yönündeki raporun henüz mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşmayı 28 Mayıs'a erteledi.