Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 24 Haziran’a kadar karşılıklı saygı içerisinde seçim kampanyası yapılmasını arzu ettiklerini dile getiren Kalın, “Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri, mitingler olacak. Kendisi 3 aydır sahada. 50 ile gitti. 30 kadar büyük ilde miting ve toplantı yapılması planlanıyor.” dedi.

İSTİHDAM SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Toplantısı yapılacağını anımsatan Kalın, konuların etraflıca ele alınacağını söyledi. Kalın, “2013’te çok güçlü bir ekonomi göstergesi sergiledik. Geçen yıldan bu yana ulaşılan istihdam sayısı 1 milyon 357 bine ulaştı. Ciddi bir başarı olarak bu da not edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

40 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, turizmde pozitif bir ivmenin olduğunu belirterek, bu yıl 40 milyon turist beklendiğini söyledi. Kalın, turist sayısındaki artışla birlikte esnafın da kalkınacağını ifade etti.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK

FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devame deceğini vurgulayan Kalın, “Afrin’deki harekatımız büyük ölçüde güvenlik ve istikrarı sağlamış durumda. TSK, Polis Teşkilatı, MİT ve korucularımız çalışmalarını devam ettirmekteler. Gözlem noktaları İdlib’e sıkışmıs 2.5 milon insan için de önem arz ediyor. Terörle mücadelemiz sürecek.” dedi.

ABD’NİN TEK TARAFLI ÇEKİLMESİ ENDİŞE VERİCİ

ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin endişe verici olduğunu belirten Kalın, “Uzun müzakereler sonucu varılan bir anlaşmanın tek taraflı kaldırılması ABD’nin güvenilirliğini de sarsmaktadır. Şunun da altını çizeyim, biz bölgede hiçbir ülkenin nükleer silaha sahip olmasını istemiyoruz. Buna nükleer silahı olduğu bilinen ülkeler de dahildir.” ifadelerini kullandı.

ALMANYA’DA GEÇEN YIL 1075 İSLAM’A NEFRET SUÇU İŞLENDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Fransa’da yayınlanan bildiriye girmeyeceğim ama ona değinecek bir konuya gireceğim. Sadece Almanya’da geçen yıl 1075 islama nefret suçu işlendi. Antiisemitik saldırıların da artış gösterdiğini görüyoruz. Yine Almanya’da 1705 antisemitik suç işlendi. Bunun sebebi, Avrupa’da yükselen aşırı sağ etkisidir. Bizim kitabımızla uğraşmak yerine aşırı sağın yükselişini kontrol etmeliler.”

BOT HESAPLARIN SALDIRILARI SONUÇ VERMEYECEK

Küresel çeteler ve içerideki iş birlikçilerinin Twitter’da “TAMAM” diyerek başlattığı kirli kampanya hakkında konuşan Kalın, “Sosyal medya etkin bir iletişim aracı. Buna bigane kalmak mümkün değil. Sosyal medya ile bir takım çalışmalara girmek beyhude çabadır. Biz bu tarz şeyleri çok yaşadık, tecrübe ettik. Buna asıl karar verecek olan sanduığa gidecek milletimizdir. Bu bot hesaplar üzerinden yapılan saldırılar sonuç vermeyecektir. Biz sanal ile değil gerçekle uğraşalım. Biz milletimizin devam diyeceğine inanıyoruz. Aslolan milletimizin vereceği karardır.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, öğretmen atamaları ile ilgili çalışmalarınd evam ettiğini belirterek, “Eyül ayı itibarı ile 25 bin öğretmenimiz göreve başlayacak.” dedi.

ABD’NİN ELÇİLİĞİNİ KUDÜS’E TAŞIMASI BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE

“Kudüs kararının BM’deki ülkeler kabul etmediğini tek ses şeklinde açıklandı. ABD’nin Elçiliği oraya taşıması bizim için yok hükmündedir. Kudüs’teki tarihi ve dini kimliğin korunması için çalışmalarımız sürecek. Bir diğer önemli konu da Cumhurbaşkanımız BM Mülteci Başkomseri’ni kabul etti. Ramazan ayı boyunca tüm islam ülkeleri için büyük bir yardım kampanyası yapılacak. Filistinlilere sahip çıkmak için bu geniş kapsamlı çalışmayı başlataağız. Cumhurbaşkanımız İslam ülkelerine mektup yazacak. Filistin halkı yalnız değildir. Hangi ülke ne karar alırsa alsın, Kudüs yalnız değildir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu pozisyonumuzda bir değişiklik olmayacaktır.”

‘CUMHUR İTTİFAKI’ MİTİNGİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AK Parti ve MHP’nin ortak miting yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya cevap verdi. Kalın, “Böyle bir ihtimal var. Net bir takvim oluşturulmadı. MHP ile ortak bir miting de yapılabilir. Cumhur İttifakı için bir miting yapılabilir. BBP de buna katılabilir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim