Bankacılık endeksi yüzde 0,44 ve holding endeksi yüzde 0,46 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,03 ile gıda içecek, en çok gerileyen ise yüzde 0,88 ile iletişim oldu.

Dün, dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,15 değer kaybıyla 8.032,17 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, Çin'den gelen verilerin karışık sinyaller vermesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentilerin zayıflamasıyla negatif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Analistler, bugün yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra İngiltere ve Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini aktardı.

Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 36,6'ya ulaştı Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 36,6'ya ulaştı

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.910 ve 7.850 seviyelerinin destek, 8.000 ve 8.060 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Çin verileri ve Fed beklentileri Borsa İstanbul'u olumsuz etkiledi

Borsa İstanbul, güne Çin'den gelen verilerin karışık sinyalleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentilerin zayıflamasıyla düşüşle başladı.

Çin'in 2023 büyüme rakamları, hükümetin beklentilerin üzerinde kalsa da, genç işsizliği hala yüksek olması ve sanayi üretiminin yavaşlaması endişeleri yarattı.

Fed'in martta faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentiler ise, ABD'de enflasyonun yüksek seyretmesi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin devam etmesi nedeniyle zayıfladı.

Bu gelişmeler, risk iştahını azaltarak Borsa İstanbul'da satış baskısını artırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı