Salgın hastalıklar, sel, deprem gibi çeşitli afetler ve akla gelebilecek her türlü sıkıntı, bela ve musibetlerden korunmak için okunması Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz tarafından ehemmiyetle tavsiye edilen Bismillahillezi la yedurru duasının faydaları, anlamı, okunuşu, yazılışı, kaynağı hakkında detaylı bilgiler araştırılıyor. İşte merak edenler için Bismillahillezi la yedurru duası; okunuşu, Arapça yazılışı ve anlamı… Bela ve musibetlere karşı okunacak dua hakkında bilgiler, okurlarımıza özel derlediğimiz haber içeriğinde yer almakta!..
Bismillahillezi la yedurru duası; okunuşu, Arapça yazılışı ve anlamı… Bela ve musibetlere karşı okunacak dua!
Koronavirüs pandemisi, seller, depremler ve farklı farklı afetlerin kişiye uğramaması veya en az zararla atlatılabilmesi için okunacak birçok dua vardır. Bunlardan biri de bizzat Efendimizin (s.a.v.) tavsiye ettikleri ‘Bismillahillezi la yedurru duası’ olarak bilinir.
Salgın, bela ve musibetlere karşı okunacak dua;
‘Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’a-smihî şey’ün fi’l-ardı ve-lâ-fi’s-semâ’i ve-hüve’s-Semî’u’l-Alîm’
Bismillahillezi la yedurru duası anlamı;
Yüce Allâh’ın adıyla ki; O’nun ismiyle yerde ve gökte hiçbir şey zarar vermez. O her şeyi hakkıyla işiten ve hakkıyla bilendir.
Bismillahillezi la yedurru duası Arapça yazılışı;
‘BİSMİLLAHİLLEZİ LA YEDURRU…’ DUASININ KAYNAĞI NEDİR?
Peygamberimiz Muhammed Mustafâ sallallâhü aleyhi ve sellem Efendimiz’den me’âlen rivayet olundu ki;
Bir kimse sabah akşam bu duayı üçer kez ‘Bismillâhillezî lâ-yedurru ma’a-smihî şey’ün fi’l-ardı ve-lâ-fi’s-semâ’i ve-hüve’s-Semî’u’l-Alîm’ derse ona hiçbir şey zarar vermez. [Ebû Dâvûd, Edeb, 101/5088; Tirmizî, Deavât, 13]
Burada zikredilen Hadîs-i şerîfi Hz. Osman’dan (r.a) oğlu Ebân duyup rivâyet etti.
Bir gün Ebân felç oldu. Bu Hadîs-i Şerif’İ ondan işiten biri, Ebân’ın yüzüne bakmaya başladı. Bunu farkeden Ebân: ‘Niçin bana öyle bakıyorsun? Allah’a yemin ederim ki ben Osman adına yalan uydurmadım. Osman da Nebiyy-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz adına yalan uydurmadı. Fakat felç olduğum gün bir şeye öfkelenmiştim de o duayı okumayı unutmuştum.’ dedi. (Ebû Dâvûd Edeb 101/5088)
Tâbiînin muhaddis ve fakihlerinden biri olan ve yedi yıl Medine valiliği görevini yapan Ebân’ın, bu duayı her gün muntazaman okuduğunu ifade etmiş olması, o mübârek neslin bu derin mânalı duaya ve Rasûlullah s.a.v. Efendimizin sünnetine verdikleri ehemmiyeti göstermektedir.