DEMET İLCE / MUHABİR

1. Sağ tarafımıza doğru uyumak

Birçoğumuz yan dönerek uyumayı severiz. Sağ tarafta uyumak, özellikle mide ekşimesi sorunu yaşayanlar için sindirim sisteminin işleyişini sabote eder. Midemiz vücudun sol tarafında yer aldığından, sol tarafta uyumak mide ile yemek borusu veya yemek borusu arasındaki kasların bağlanmasını kolaylaştırır ve bu da asit reflü sürecini kontrol etmeye yardımcı olur. Bu onları rahatlatan sağ tarafta uyumaya aykırıdır.

2. Arabanızdaki izleri silmek

Dış mekandaki gece ışıkları, Alzheimer riskini artırıyor Dış mekandaki gece ışıkları, Alzheimer riskini artırıyor

Arabanızdaki rahatsız edici izleri silmek veya durulamak zararlı kimyasalların açığa çıkmasına ve boyanın hasar görmesine neden olabilir. Çözüm, uzun saplı bir araba silgisi ile külü fırçalamaktır. Bu, altındaki hassas boyayı bozmadan külün çoğunu aracınızdan temizleyecektir.

3. Yemekten önce veya sonra ellerinizi antibakteriyel mendillerle silmek

Antibakteriyel mendillerin kullanımı artıyor. Ancak 60 saniye boyunca sabun ve su kullanarak geleneksel el temizleme yöntemini tercih etmeniz önerilir.

Bunun nedeni ciltte kalıntı bırakmalarıdır. Üstelik tüm mikropları ve bakterileri yok etmezler. Alkol kurutucu bir madde olduğundan cildi de tahriş edebilir.

4. Telefonunuzu ön cebinize koymak

Çoğumuzun telefonu her zaman yanımızdadır. Ancak telefonlarımızı pantolonumuzun ön cebinde tutmanın üreme sistemimizi etkileyebileceğinin farkında olmayabiliriz.

Yeni bir araştırma, erkeklerin telefonlarını ön ceplerinde tutmalarının sperm kalitesini ve miktarını etkileyebileceğini ortaya çıkardı.

5. Akıllı saate güvenmek

Akıllı saatlerin gelecek olması gerekiyor. Bunları bileğinize takıyorsunuz ve size kaç adım attığınızı, kaç kat merdiven çıktığınızı ve ne kadar uyuduğunuzu söylüyorlar. Antrenmanları ve kalp atış hızlarını da takip edebilirler.

Sorun, bu aletlerin, yürüme veya ev işleri gibi daha düşük enerji harcaması düzeylerini ölçmede hatalı olmasıdır. Ancak bu onların işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Aslında sizi sağlıklı kalmanız ve daha fazla hareket etmeniz için motive edebilirler. Ancak onların verilerine her zaman ihtiyatla yaklaşmalısınız.

6. Sabah erkenden kahve içmek

Birçoğumuz sabah ilk iş olarak bir fincan kahve içmenin tadını çıkarırız. Ancak sabahın erken saatlerinde kahve içmek zararlı olabilir çünkü vücudumuz günün o saatinde yüksek düzeyde kortizol üretir. Vücudumuzun yüksek düzeyde kortizol ürettiği dönemde kahve içmek stres hormonu düzeylerini daha da artırabilir ve zamanla diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Kortizol seviyesi günde 3 kez yüksek olduğundan kafein sabah 10 ile öğlen ve öğleden sonra 14:00 ile 17:00 arasında tüketilmelidir.

Muhabir: Demet İlce