ABD Başkanı Joe Biden, görev süresinin sonuna yaklaşırken Ukrayna'ya savaşta destek sağlamak için tüm kaynakları seferber ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’de yaptığı açıklamada, "20 Ocak’a kadar elimizdeki her doları Ukrayna’ya aktaracağız," dedi.

İtalyan gazeteci İran'da neden tutuklandı? İtalyan gazeteci İran'da neden tutuklandı?

Biden yönetimi, görevi Trump’a devretmeden önce Ukrayna’ya mümkün olan en fazla yardımı göndermeyi hedefliyor. Blinken, NATO ülkelerinin de Ukrayna’nın finansal destek, mühimmat ve güç mobilizasyonu açısından hazır olması gerektiğini belirtti. ABD’nin Ukrayna’ya göndereceği yeni ekipmanların içeriği hakkında detay vermeyen Blinken, ABD’nin savaşın gidişatına göre yardımları "uyarlayıp" ayarlayacağını söyledi.

Trump Döneminde ABD’nin Ukrayna Politikası Belirsiz

Trump’ın yaklaşmakta olan başkanlığı, ABD’nin Ukrayna politikasına ilişkin belirsizlik yaratıyor. Trump, Ukrayna'ya yardımı durdurmayı değerlendirebileceğini belirtmiş ancak somut bir plan açıklamamıştı. ABD şu anda Ukrayna’ya en çok askeri yardım sağlayan ülke ve bu yardım, Ukrayna’nın direnişinde kritik rol oynuyor.

Rusya’nın Yeni Saldırıları ve Kuzey Koreli Askerlerin Varlığı

Rusya, çarşamba günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e büyük bir saldırı düzenleyerek altı balistik ve seyir füzesi ile 90 insansız hava aracı gönderdi. Ayrıca Kuzey Koreli askerlerin de savaşta aktif olarak yer aldığı doğrulandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Rusya'nın Kuzey Koreli askerleri topçu, insansız hava araçları ve siper temizleme gibi temel operasyonlar için eğittiğini belirtti.

Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki sürpriz saldırısı sonrası, Rusya’nın 50 bin civarında asker konuşlandırdığı belirtiliyor. Rusya, bu bölgedeki Ukrayna kuvvetlerini püskürtmek için hazırlık yaparken, çatışmaların tam olarak ne zaman artacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haber Merkezi