Yenidoğan Çetesi Davası'nda şok sözler! Amacım, Esenyurt Belediye başkanı olmaktı Yenidoğan Çetesi Davası'nda şok sözler! Amacım, Esenyurt Belediye başkanı olmaktı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı. Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çift evlenirken, araştırmalar, düğün sektörünün yıllık 6 milyar TL'lik bir ekonomi yarattığını gösteriyor. Düğün alışverişi denilince akla ilk gelen yer ise Eminönü. Dünya evine girecek çiftlerin ihtiyacı olanların listesi ve son fiyatları bizzat yerinde incelerken, ortaya çıkan maliyet karşısında adeta şaşkına döndük.  

BİN TL'YE AYNALI TEPSİ

Hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için ilk sırada söz töreni yer alıyor. Söz töreni için Şark Han'ın hemen altındaki yüzüklü tepsi satan bir dükkana giriyoruz. Bu tepsilerde en popüler olanlar ise aynalı modelleri. Sadece tepsiler bile bin TL'den satılıyor. 2 adet yüzük kutusu 200 TL, bir metre uzunluğundaki kurdele ise 100 TL'den alıcı buluyor. İncili makas ya da incili kurdele fiyatları ise 300, 400 TL arasında değişiyor. Bir başka dükkanda ise kurdelenin 10 metresi 70 TL'den satılıyor.

Söz törenlerinde kullanılan bu tepsiler bin TL'den başlıyor.

HEDİYELİKLER 25 TL

Söz töreninde misafirlere dağıtılacak anahtarlık, mumluk gibi süs eşyalarının bir tanesi 25 TL olarak dikkat çekiyor. Eminönü'nde satılan en uygun düğün malzemesi ise ise 5 TL olan "evleniyorum, mutluyum, yılın damadı/gelini, o kahve içilecek" ibaresi bulunan kağıt şeritler. 

Öte yandan söz ve nişan törenleri ise son dönemlerde maddi açıdan daha uygun olduğu gerekçesiyle birlikte yapılıyor. Organizasyon şirketlerinin ayarladığı mekanlara, perde, arka fon süslemeleri, gelinle damadın oturacağı sandalyeler, hediyeliklerin taşınacağı bir kutu, aydınlatma gibi malzemeler konuluyor. Bu organizasyon da kişi sayısı, istenen fona göre 3 bin TL'den başlayıp, 25 bin TL'ye yükseliyor.

SALON FİYATLARI UÇUYOR!

Söz ve nişanın ardından çiftleri en çok düşündüren masraf kalemini ise düğün organizasyonu oluşturuyor. Düğün masrafları, hafta içi ya da hafta sonu olarak ikiye ayrılıyor.  Hafta içi düğünler daha az tercih edildiği için daha uygun fiyata gelirken, yemekli düğünlerde ise kesenin ağzını açmak gerekiyor. Üsküdar'da ortalama bir düğün salonu yemek için kişi başı 250 TL talep ediliyor. Salon kiralamak ise 20 bin TL. Başakşehir'de oldukça popüler olan ve 500, 600 kişi ağırlayabilen bir salonun fiyatı ise 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. 

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez ise yaz sezonu için yapılan ön rezervasyonlarla kentteki düğün salonlarının yüzde 80'inin dolduğunu söylüyor. İstanbul'da yaklaşık bin 300 düğün salonu bulunuyor. 

Sönmez, girdi maliyetlerinin sektörü zorladığını belirterek, "Arkadaşlarımız, ön rezervasyonlarda o günkü fiyat kuru, girdi maliyetleri üzerinden sözleşmelerini yapıyorlar. Sözleşmeler yapıldıktan sonra bozulma ihtimali olmadığı için salonu tutanlar, gelecek olan zamlardan da etkilenmemiş oluyorlar. Kim ne kadar erken düğün salonu tutarsa o kadar kardadır. Sektör olarak ön rezervasyondan memnunuz" dedi.


 

Kaynak: HABERGLOBAL