FETÖ’nün Türkiye’ye, “DAEŞ’e destek veriyor” iftirası atmak için tezgahladığı MİT TIR’ları ihanetinin medya ayağını üstlenen firari terörist John Dündar, sabah akşam Türkiye’yi şikayet ederek yaranmak istediği batı medyasında beklemediği bir tepki ile karşılaştı. BBC News’de bir TV programına katılan FETÖ tetikçisi ve firari Can Dündar’a Cumhuriyet Gazetesi’nin başındayken yaptığı MİT tır’ları ihaneti soruldu.

Meşrulaştırmaya çalıştı

Devletin gizli operasyonlarını kimsenin bilmemesine ve bu operasyonların amacının bu olduğuna dikkat çeken muhabire, Dündar, “Bu, Türkiye’nin İrangate skandalıydı. Erdoğan’ın sırrıydı ve yasal olmayan bir şekilde Suriye Savaşı’na dahil olmaya çalışıyordu” sözleriyle ihanetini meşrulaştırmaya çalıştı. Muhabir ise Alman beslemesi John’a set yüklendi.

“ABD’de yapamazdın”

İngiltere ve Amerika’da bu tip sözde haberlerin suç olduğunu belirten muhabir, “Dürüst olmak gerekirse, eğer bir İngiliz gazeteci, İngiltere’de ordu istihbaratının ilişkilerinin derinine inmeye çalışsaydı, aynı şekilde Amerika’da, çok ciddi sorunlarla karşılaşırlardı. Bizde Devlet Sırları Kanun Maddesi mevcut” diyerek John’a tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim