Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da başkan Ahmet Yaman, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Yaman, "Türkiyemiz'in başı sağ olsun. Şu an bulunduğum durum içler acısı. Çok şükür yağış bitti en azından çalışmalar rahat bir şekilde devam edebiliyor. Enkazların başında birçok ekip müdahale ediyor. Zaman geçti ama enkazdan bir kişi bile canlı çıksa bizim mutluluğumuz oluyor. Enkaz altında burada binlerce kişi var. Şu an bulunduğumuz durum çok kötü, içler acısı. Şehrimiz hayalet şehire dönüştü, inanılmaz zor durumdayız. Yardımlar buraya ulaştı, onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yiyecek-içecekten yana sıkıntımız yok ancak büyük bir çadır ve konteyner ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"FEDERASYONA BİLDİRDİK"

Yaman, "5 gündür kulübe gitmemiştim, şimdi kulüpten dönüyorum. Kulüpteki yetkili arkadaşları topladım, kulübümüz içler acısı. Altyapı ve üstyapı darmadağın. Orada ne konaklayabiliriz ne de kalabiliriz. Kararımız, ligden çekilmek oldu. Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık ligde yokuz." dedi.

"LİGDE KALIRSAK HALKA MORAL OLUR"

Yaman, "Federasyondan haklarımızla ilgili bize henüz bir dönüş olmadı ama çok da önemli değil. Biz şu an halkımızın dertleriyle ilgileniyoruz. Şu an insanlara ne spor izletecek ne de onları eğlendirecek bir durumumuz yok. Ligde kalıp kalmamak çok önemli değil bizim için. Takdir federasyonun ama ligde bırakırsalar şehrimze moral olur. Gelecek sene inşallah hayat normalde dönerse halkımız için moral olur." diye konuştu.

HATAYSPOR ÇEKİLMİŞ, GAZİANTEP FK SÜRE İSTEMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, depremi en yakından yaşayan Hatayspor'un Süper Lig'den çekildiğini açıklamıştı. Gaziantep FK ise Kulüpler Birliği ve TFF'den pazartesi gününe kadar süre istemişti.

Editör: Haber Merkezi