Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleri ile STK temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirler için, “Bize düşen Suriye’de, Irak’ta iç karışıklığı sona erdirmek ve acı çeken bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak.” dedi.

NET MESAJ: ARTIK BEDEL ÖDEMEYECEĞİZ

Son iki yılda terörle mücadele önemli mesafe katedildiğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, yurt içinde terör örgütü PKK’ya ait yuvaların dağıtıldığını ve Türkiye’nin her karışının güvenli hale geldiğini söyledi. “Artık terör örgütü dağa yavrularımızı çıkaramıyor.” diyen Yıldırım, “Çok bedel ödedik artık bedel ödemeyeceğiz. Geçmişten gelen ve ülkemize yakışmayan yasakları, haksızlıkları ortadan kaldırdık, her türlü ayrımcılığa ve inkar politikalarına son verdik.” ifadesini kullandı.

“HEPİMİZİN ORTAK SORUNU; PKK, FETÖ VE DAEŞ”

Başbakan Yıldırım, Genç-yaşlı, çocuk-kadın ayırt etmeden sivilleri katleden terör örgütlerine ilişkin, “Türkiye’de hepimizin de sorunu PKK, FETÖ, DEAŞ terör sorunudur. Bunlar proje örgütlerdir, ağababası dışarıdadır.” dedi.

“TÜRKİYE DERSİMLE YÜZLEŞMELİDİR”

Başbakan Yıldırım, Yasin Börü ve 50 vatandaşımızın şehit edildiği 6-7 Ekim Olayları’nda sokağa çıkma çağrısı yapan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ı ziyaret eden CHP’lileri sert bir dille eleştirerek, “CHP Edirne’de gidip terör müzahiri bir adayı ziyaret edeceğine, önce Dersim’in hesabını versin. Türkiye Dersim’le yüzleşmelidir.” diye konuştu.

Yıldırım, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile o bölgeyi DEAŞ’tan, YPG’den, PYD’den temizlediklerini söyledi.

“TÜRK ASKERİ MÜNBİÇ’TE DE GÖREVE BAŞLADI”

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’i terör unsurlarından temizleyerek bölgede barış ile huzuru tesis ettiklerini aktaran Başbakan Yıldırım, “Bakın bunları ‘Türkiye niye yapıyor?’ diyorlar, El Bab’da, Cerabrus’da, Rai’de, Afrin’de, burada bu PKK uzantısı, PYD, YPG teröristleri oradaki Araplara Kürtlere, Türkmenlere, Ezidilere eza, ceza veriyorlar, evlerini ellerinden alıyorlar, çocuklarını askere alıp çocuk yaşta ellerine silah veriyorlar. 350 bin kişi evlerini terk etti gitti. Bunların bir kısmı Türkiye’ye bir kısmı, Ürdün’e gitti.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, bu harekatı yaptıktan sonra Türkiye’den 180 bin Suriyeli’nin evlerine geçerek normal hayatlarına döndüğüne dikkati çekerek, “Şimdi soruyorlar ‘Suriyeliler ne olacak?’ Suriyelilerin ne olacağını Fırat Kalkanı’nda görüyoruz, Afrin Harekatı’nda görüyoruz. Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç’te de göreve başladı. Şimdi Orada da bu terör unsurlarını temizlemek için gereken çalışmaları Amerika ile birlikte yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“3-5 oy için PKK’ya yarenlik yapıyorsun”Türkiye

Türk askeri Münbiç’e girdiTürkiye

Kalın: Suriye’nin toprak bütünlüğü için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecekTürkiye

Editör: TE Bilisim