Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Menderes ilçesinde Hacı Ramazan Büküşoğlu Camisi’nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra ilçedeki Turkcell Veri Merkezinin açılış programına katılan Yıldırım, yatırımların kesintisiz devam etmesi için, yatırımların daha çok istihdama dönüşmesi için istikrar ve güvene ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, “İstikrar olmayan, güven olmayan ülkelerde yatırım olmaz. İşte bakıyoruz etrafımıza Suriye, Irak, Yemen, Libya başka ülkeler büyük perişanlık var. İnsanların düzenleri bozulmuş, evini barkını terketmiş, göçmen olma yolunda hayatları sönmüş ama Türkiye bölgede sadece kendi kalkınmasını kendi gelişmesini sürdürmekle kalmıyor aynı zamanda mazlum milletlerin evlatlarına da kucak açıyor, onları bağrına basıyor.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE CİDDİ BİR OYUN VAR”

Başbakan Yıldırım, emperyalist güçlerin ve iş birlikçilerinin Türkiye’nin üzerinde ciddi bir oyun ve planının olduğunu belirterek, “Emperyal güçler bölgede yeni bir taksimat peşindeler, yeni bir sömürü peşindeler. Bunun önündeki en büyük engel olarak da Türkiye’yi görüyorlar. O yüzden darbe planları yaptılar o yüzden kumpaslar kurdular o yüzden parti kapatma davaları yaptılar, 17-25 Aralık, Gezi, bunların arkasında Türkiye’nin etkin bağımsız politika izlemesinden rahatsız olan çevreler var.” dedi.

“MUHALEFETLE DOST BİLDİĞİMİZ ÜLKELER AYNI AĞIZLA KONUŞUYOR”

Ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayları ile bazı dış mihrakların aynı ağızla konuştuğuna dikkati çeken Yıldırım, “Onlar da ‘Tayyip Erdoğan’ı indirelim biz, nasıl olsa dişimize göre ülkede birisi çıkar onunla düzenimizi devam ettiririz, planımızı pürüzsüz uygulayabiliriz.’ diyor.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: “Bölgemizdeki ve bütün dünyadaki mazlumların umudu haline geldik. Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ’cülerin, bölücülerin, PKK’nın, DEAŞ’ın korkulu rüyası oluruz.”

“TÜM MAZLUM MİLLETLERİN YANINDAYIZ”

Öte yandan Başbakan Yıldırım, Menderes’teki Turkcell Veri Merkezinin açılış programının ardından Tekeli Köyü’nde Yörük Şenliği programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, “Üç kıtada 6 asırdan fazla hüküm sürmüş Osmanlı’nın torunlarıyız, bize yakışan da budur, gönül coğrafyamıza sahip çıkmaktır, Evlad-ı Fatihan’a sahip çıkmaktır, Filistin’e sahip çıkmaktır. Asla küçük düşünmedik, daima büyük düşünüyoruz, sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Bu sorumluluk duygusuyla tüm mazlum milletlerin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI OLURUZ”

Türkiye’nin bölgedeki ve dünyadaki bütün mazlumların umudu haline geldiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ’cülerin, bölücülerin, PKK’nın, DEAŞ’ın korkulu rüyası oluruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim