Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda halka seslendi. Ana muhalefetin tutarsız vaatlerini eleştiren Başbakan Yıldırım, Akşener, Karamollaoğlu ve İnce’nin yıkım vaatlerini bir bir anımsatarak, “Neredeyse sağ elinize güneşi vereceğim, sol elinize de Ay’ı vereceğim diyecekler Elazığ sormaz mı sana? şimdi bakıyoruz hepsinin söz birliği yapmış, biz eskiye döneceğiz diyorlar.” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET NELER VAAT ETTİ?

CHP’nin adayı Muharrem İnce, Kanal İstanbul ile yerli otomobil projesini durduracağını vaat ederken, İyi Parti’nin adayı Meral Akşener Şehir Hastaneleri projesini durduracağını söylüyor. Saadet Partisi’nin (SP) adayı Temel Karamollaoğlu ise köprü ve yol projelerinin tümünü israf olarak görüyor.

TİKA, FETÖ’NÜN EN FAZLA NEFRET ETTİĞİ KURULUŞTUR

Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak için aday gösterdiği Muharrem İnce’nin, Kanal İstanbul ve yerli otomobil projelerinden sonra ‘TİKA’yı kapatacağım’ yönündeki açıklamasını eleştiren Başbakan Yıldırım, “Yahu kardeşim TİKA dediğin kuruluş FETÖ’nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Ne yapıyor TİKA? Tarihi kültürel mirasımızı ihya ediyor, onarıyor. Peki senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok? TİKA gibi 25 ülkede bayrağımızı dalgalandıran, garip gurebaya yardım eden, Türkiye’nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatmaya mı karar verdin? Hiç merak etme, buna bu millet müsaade etmez. Adayın birisi de ‘Hızlı tren Sivas’a iyi olmadı hızlı tren gelirse Sivas’ta göç olur’ diyor. Akla bak akla bir asır önceden kalmış. 24 Haziran’da bu yıkım ekibine gerekli dersi verecek miyiz?” diye konuştu.

İHRACATTA 16 YILDA 4,5 KAT BÜYÜDÜK

İhracatta sürekli rekor tazeleyen Türkiye’nin, ihracat alanında son 16 yılda 4,5 kat büyüdüğünü ifade eden Başbakan Yıldırım, “Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Hızlı internetle dağı köyü şehri ülkenin her tarafını donattık. İllerimizde şehir hastaneleri yaptık. Terörü bu ülkenin gündeminden çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Harput Kalesi artık dünya miras listesinde UNESCO listesinde.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim