Antalya’da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili,  “Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz. Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz.” dedi.

Rabbime hamdolsun ki milletimizle yolumuz istikametimiz hep aynı oldu, aynı olmaya devam edeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Biliyorum ki bütün belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız bütün AK Parti kadroları ilk günden beri durmadan, yılmadan çalıştınız. Cumhurbaşkanımız Anayasa teklifini onayladı. 16 Nisan’a kadar tüm kapıları çalıp doğruları anlatacağız. Kafaları karıştıranlara karşı milletimizin doğruları öğrenmesi için var gücümüzle çalışacağız. 16 Nisan’da Türkiye’ye yeni bir bahar gelecek.” dedi

‘Vatandaşlarımız yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler’

Başbakan Yıldırım, “Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir kampanya, bir seferberlik başlattı. Bu seferberliğin adı ‘Memleketin Hastasıyım’. Kime, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza. Diyoruz ki memleket hastası olan, hasreti olan bütün vatandaşlarımız bu yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler.”  dedi.

Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez

Başbakan Yıldırım, “Anayasa değişikliği teklifi kabul edilirse Türkiye bölünürmüş, hadi oradan, Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Ana muhalefet partisinin genel başkanı FETÖ’cülerle PKK’lılarla aynı dili konuşuyor. dedi.  Buradan sesleniyorum: Milletin sesine kulak ver. Millet aydınlık Türkiye diyor. Bu kutlu yürüyüşte Yenikapı ruhu gibi bir olalım beraber olalım. Ana muhalefet partisi olarak sanki CHP iktidara değil millete muhalefet. Türkiye’nin hangi meselesini çözmek için adım atsak sürekli eleştiren muhalefet anlayışı var. Hiç katkı vermeyeceksin bir yandan da sürekli konuları çarpıtarak vatandaşın kafasını karıştıracaksın. Sürekli aynı şey. Bunlar millete gitmenin yerine AYM’nin yolunu tutuyorlar. Neymiş Türkiye elden gidiyor Cumhuriyet elden gidiyor. Türkiye rejimini 1923’te kurdu adına Cumhuriyet dedi.

Editör: TE Bilisim