Başbakan Binali Yıldırım, özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kandil operasyonu ile ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, operasyonun nihai hedefinin terör örgütü PKK’nın ülkemize bir daha zarar vermeyecek şekilde tamamen etkisiz hale getirmek olduğunu belirterek, “Bizim başkalarının topraklarında herhangi bir gözümüz yok. Bizim amacımız sınırlarımız dışında ülkemizi taciz eden, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütünü yok etmek.” dedi.

“FIRAT’IN DOĞUSUNA GEÇMEKLE SORUNLAR BİTMİYOR”

Terör örgütü YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçmesiyle sorunların bitmeyeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Fırat’ın doğusu batısı farketmez. Yani orada ağır silahlarla donatılmış bir terör örgütü var olduğu müddetçe bu bizim ülkemiz için öncelikli bir tehdittir.” dedi. YPG/PKK’lı teröristlerin silahlardan arındırılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Bunu yapacak olan da ABD’dir. ABD yaptı yaptı, yapmadı biz her zaman kendi güvenliğimizi, insanımızın can ve mal güvenliğini korumak için gereğini yaparız. Bu bizim uluslararası hukuktan doğan da bir hakkımız aynı zamanda.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’NÜN DARBE HAZIRLIĞINDA OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), yeni bir darbe hazırlığında olduğu iddialarına ilişkin Başbakan Yıldırım, “Bir darbe hazırlıkları olduğu kanaatinde değilim ama biz ‘böyledir’ diye tamamen de rehavet halinde değiliz.” dedi.

İTTİFAKIN DAĞILACAĞI GÖRÜŞÜNE KATILMIYORUM

Başbakan Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinden sonra da devam edeceğini vurgulayarak, “İttifakın seçimden sonra dağılacağı yönünde bir görüşe ben katılmıyorum.” ifadesini kullandı.

“Terörle nasıl mücadele edeceklerini bilmezler”Türkiye

Editör: TE Bilisim