Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Karadağ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit düşenler, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Karadağ’da unutulmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Bosna Hersek’in Mostar şehrindeki tarihi Karagöz Bey Camisi’nde darbe girişimi sırasında şehit edilenler için Kur’an-ı Kerim okundu. Mostar Başimamı Suljo Cikotic, burada yaptığı konuşmada, Boşnaklar olarak Türkiye’nin geçen yaşadığı acıları en derinden hissettiklerini belirtti.

Erdoğan’a dua Türkiye’ye selam

Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki Mehmet Fatih Medresesi de 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Türk bayrağı ile ışıklandırıldı. Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından Türkiye ve Türk halkına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte ışıklandırılan dev ekranlarda “Erdoğan’a dua Türkiye’ye selam” ifadelerine yer verildi.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ise, farklı şehirlerden çok sayıda Makedonyalının katılımıyla 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla demokrasi nöbeti tutuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü kapsamında düzenlenen programda, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği önünde toplanan Makedonyalılar ve Türk vatandaşları, ellerinde Türk bayrakları ile şarkılar söyledi. Türkiye Büyükelçiliği’nin yakınındaki Mustafa Paşa Camisi’nden şehitler için sela okundu.

Kosova’daki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek başkent Priştine’de “Demokrasi Dayanışması” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. “Rahibe Teresa” meydanından başlayan yürüyüşe, Türk, Boşnak, Arnavut olmak üzere binlerce Kosovalı katıldı. Başta Priştine olmak üzere, Prizren, Mamuşa, Mitroviça, Gilan, Vıçıtırın ve daha birçok şehirden yürüyüşe katılan vatandaşlar, “Jemi Me Ju -Sizinleyiz” pankartı ile yürüdü.

Editör: TE Bilisim