2016 yılında kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nden bugüne kadar 34 bin 775 öğrencinin mezun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, akademide halen 7 bin 208 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Yerlikaya, bu öğrencilerin mezun olduktan sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na katılarak ülkenin güvenliği için fedakarca çalışacaklarını söyledi.

Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı temsilcilerini kabul etti Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı temsilcilerini kabul etti

Jandarma ve Sahil Güvenlik'in Misyonu

Bakan Yerlikaya, Jandarma'nın toplumsal düzeni sağlamak, emniyet, asayiş, disiplin ve huzur gibi görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Jandarma Teşkilatı'nın 27 Temmuz 2016'da İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla genel kolluk gücü olduğunu ve artık askeri değil, mülki ve adli görevlerini üstlenen bir yapı haline geldiğini açıkladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı için ise denizlerdeki huzuru ve güvenliği sağlamada önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

"Türkiye Yüzyılı'nı Huzurun Yüzyılı Yapacağız"

Güvenlik ve huzur sağlama misyonunun Türkiye'nin büyüme hedefleriyle paralel olduğunu belirten Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı'nın "huzurun yüzyılı" olması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Kolluk kuvvetlerinin suç önleme ve adaletin sağlanması konusunda taşıdığı sorumluluğun altını çizdi. Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin bilimsel yaklaşım ve profesyonelleşme ile güvenlik alanında lider olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Orgeneral Ali Çardakcı'nın ve Tümgeneral Şakir Uslu'nun Açıklamaları

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin Türkiye’nin güvenliği için taşıdığı kritik öneme dikkat çekti. Akademi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu ise akademinin faaliyetlerine dair bilgi vererek, güvenlik ve eğitim alanında attıkları adımları paylaştı.

Kaynak: AA