Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya’nın kent içi ulaşımını güçlendirecek Adapazarı-Serdivan Tramvay Hattı’nda temel atma öncesi son hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Türk vatandaşlığı soruşturmasında yeni gelişme!
Türk vatandaşlığı soruşturmasında yeni gelişme!
İçeriği Görüntüle

15,2 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyondan oluşacak hat, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan (Gar Meydanı) başlayacak. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin bulunduğu kampüs bölgesinden geçecek hat, Serdivan’a ulaşacak. Tramvay hattı ayrıca Serdivan Spor Salonu ve stadyum bölgesine de ulaşım sağlayacak.

Bakan Uraloğlu, tramvayların tasarım hızının saatte 70 kilometre olacağını belirterek, projenin kent içi ulaşım kapasitesini artıracağını ve özellikle yoğun saatlerde trafik ile toplu taşımadaki yolcu yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Whatsapp Image 2026 09 21 At 11.51.38

Uraloğlu, projenin Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandığını, Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildiğini belirtti.

İhale 28 Nisan 2026’da gerçekleştirilirken, sözleşme 25 Ağustos’ta imzalandı ve 27 Ağustos’ta yer teslimi yapıldı. Şantiye kurulumu devam ederken, temel atma için son hazırlıklar sürüyor.

Muhabir: Mehmed Akif ÇAVDARLI