Tekin, "Şu an Türkiye'deki 65 binin üzerindeki okulumuzun tamamına yakını, internet altyapısına kavuşturulmuş durumda. Bu çok önemli bir şey. Yine bu okullarımızın büyük çoğunluğuna internet erişim hizmeti veriyoruz. 625 bin dersliğimizde, bu okullarımızın neredeyse tamamında 'etkileşimli tahta' dediğimiz akıllı tahtalar var," ifadelerini kullandı.

Nevşehir’de düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Tekin, Nevşehir ile ilgili rakamların Türkiye geneliyle uyumlu olduğunu belirterek, "Kabaca baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlayan eğitim öğretim devrimi süreci, başlamadan önce yani 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılı'nda Nevşehir'deki derslik sayısı 2 bin 300 civarında. Şu an yatırım programımızda olanlar, inşaatı devam edenler hariç 3 bin 500'e yakın dersliğimiz var. Kabaca yüzde 50'ye yakın derslik sayımız artmış durumda. Bu rakamda derslik başına düşen öğrenci sayısı rakamlarına yansımış durumda. Şu an Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de uluslararası ortalamaları yakalamış durumdayız" dedi.

Bakan Tekin, öğretmen sayısına ilişkin de bilgiler verdi: "2002-2003 Eğitim Öğretim Yılı'nda 2 bin 800 öğretmenimiz varken şu an 5 bin öğretmenimiz var. Burada da artış inanılmaz büyük. Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle de OISD ortalamaları dahil olmak üzere uluslararası göstergelerin birçoğunda ortalamanın üzerindeyiz."

625 bin derslikte akıllı tahtalar var

Türkiye genelindeki okullarda sağlanan internet altyapısının önemine değinen Bakan Tekin, şunları söyledi: "Yaptığımız okullar gerek inşaat kalitesi anlamında gerekse donatım malzemeleri itibarıyla dünya standartlarının üzerinde. Yeni yaptığımız okullarda bunu göreceksiniz. Fiziki yenilikleri hissetmek mümkün ama bir husus var ki, biraz önce bahsettiğim, Birleşmiş Milletler’in raporunda ifade ettiği husus. O da şu; biz şu an Türkiye'deki 65 binin üzerindeki okulumuzun tamamına yakını, internet altyapısına kavuşturulmuş durumda. Bu çok önemli bir şey. Yine bu okullarımızın büyük çoğunluğuna internet erişim hizmeti veriyoruz. 625 bin dersliğimizde, bu okullarımızın neredeyse tamamında 'etkileşimli tahta' dediğimiz akıllı tahtalar var. İnternet erişim hizmeti verdiğimiz okullarda tahtalar üzerinden internetle dünyadaki bütün iyi uygulamaların içerisinde yer aldığı EBA platformumuz var. Dünyanın en büyük eğitim bilişim platformlarından bir tanesi. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bir öğretmenimiz akıllı tahtayla internete bağlanıp EBA'dan dünyanın neresinde iyi bir uygulama varsa Türkiye'nin neresinde iyi bir uygulama sistemi yüklendiyse onlar eşliğinde, öğretmenlerimiz öğrencilerimize derslerini anlatabiliyorlar."

‘Dünyada ilk defa bir tiyatro oyununu stadyumda sahnelenmişti’

MEB, Özgür Suriye'ye eğitim desteği verecek MEB, Özgür Suriye'ye eğitim desteği verecek

EBA platformunun, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında öğrencilere ‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatro oyununun izletilmesi için de kullanıldığını belirten Bakan Tekin, şu açıklamaları yaptı: "Bu hafta EBA'yı farklı bir işlem için bir kez daha kullandık. Biz geçtiğimiz yıl dünya rekoru olarak kabul edilen bir iş yapmıştık. Dünyada ilk defa bir tiyatro oyununu bir stadyumda yaptık. 35 bin kişiye bir tiyatro oynattık. Tiyatro oyununu Milli Eğitim Bakanlığı olarak organize etmiştik. 'Cumhuriyete Doğru', yani Cumhuriyet'in yüzüncü yılı için Cumhuriyet'in hikayesini anlatan bir tiyatro oyunu. 40 ilde sahnelendi. Final sahnesi de Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadyumu'ndaydı. Bu yıl 29 Ekim haftasını bütün okullarımızda Cumhuriyet Haftası olarak ilan etmiştik. Cumhuriyetle ilgili etkinliklerin yapılması için ilan etmiştik. O bahsettiğimiz tiyatro oyununda sinematografik bir yöntemle tiyatro oyununu sinemaya dönüştürdük. Okullarımızda EBA üzerinden 20 milyona yakın öğrencimiz 'Cumhuriyete Doğru' tiyatro oyununu EBA üzerinden, tahtalardan sınıflarında seyrettiler."

Editör: Tuğçe Huy